Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 11:23, 30 maj 2019

Agania napisał(a)

Ewa a skrzypem z gnojówki pryskać liście czy tylko podlewać?

Możesz pryskać 1:20 i podlewać 1:10
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Katkak 11:27, 30 maj 2019

A propos gnojówek mam pytanie. Do czego stosuje się i kiedy gnojówki z żywokostu i ze skrzypu? I z wrotyczu jeszcze?
Kasya 11:30, 30 maj 2019

Anda napisał(a)

Kasya Nawet nie wiesz, jak się cieszę, że Cię czytam
Mam nadzieję, że pokażesz fotki. Czekam na Twój wątek

Fotki robię na bieżąco
Pokaze fotkę, może póki co u ciebie ?
Agania 11:35, 30 maj 2019

Anda napisał(a)
Summer Song zakwitła

Ładna...czekam na pierwsze kwiaty u siebie i nie mogę się doczekać,
spragniona róż
Dziękuję, widzisz, nie wiedziałam nic o opryskach gnojówkami i z pokrzyw też moge w takich proporcjach zastosować?
Anda 11:37, 30 maj 2019

Katkak napisał(a)
A propos gnojówek mam pytanie. Do czego stosuje się i kiedy gnojówki z żywokostu i ze skrzypu? I z wrotyczu jeszcze?

Gnojówki stosuje się jako nawóz i wzmacniacz roślin.
Żywokost lubią bardzo np. pomidory, a jest on bogaty w potas i wapń.
Skrzyp wzmacnia komórki przed chorobami grzybowymi dzięki zawartym w nim kwasom krzemowym.
Wrotycz stosowany jest do obrony przed szkodnikami, piołun zresztą też
Szałwia i czosnek działają antybakteryjnie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 11:37, 30 maj 2019

Kasya napisał(a)

Fotki robię na bieżąco
Pokaze fotkę, może póki co u ciebie ?

Bardzo chętnie, zapraszam

TAR 11:43, 30 maj 2019

a ja sobie skrzętnie zapisuje wszystkie te mikstury do podlewania i pryskania. i jak juz wszystko posadze, ogarne sie z lekka i zaczne stosowac. w tej chwili chocby skały, za chiny ludowe i muminka nie dam rady. czas strasznie pędzi jak robimy rzeczy przyjemne a w moim przypadku ogrodowe, ze juz go troche na zycie nie styka
inka74 11:57, 30 maj 2019

Ładnie się Superba i kokoryczka prezentuje ale SS cudna jest. Moja przeżyła. Przesadzenie jej na jesieni dobrze zrobiło. Widać, że kocha pełne słońce i od razu zaczęła przybierać na masie.
Anda 15:26, 30 maj 2019

TAR napisał(a)
a ja sobie skrzętnie zapisuje wszystkie te mikstury do podlewania i pryskania. i jak juz wszystko posadze, ogarne sie z lekka i zaczne stosowac. w tej chwili chocby skały, za chiny ludowe i muminka nie dam rady. czas strasznie pędzi jak robimy rzeczy przyjemne a w moim przypadku ogrodowe, ze juz go troche na zycie nie styka

Oj, ja mam niby mały ogród, a też wszystkiego nie ogarniam Najczęściej robię oprysk skrzypem, bo mam gotowca. W tym roku miałam zrobioną jedynie gnojówkę z mniszka. Pokrzywy jeszcze nie zebrałam W tym zimnym maju na gnojówkę trzeba czekać ze 4 tygodnie. Może jak się ociepli to się wreszcie wezmę.

Anda 15:29, 30 maj 2019

inka74 napisał(a)
Ładnie się Superba i kokoryczka prezentuje ale SS cudna jest. Moja przeżyła. Przesadzenie jej na jesieni dobrze zrobiło. Widać, że kocha pełne słońce i od razu zaczęła przybierać na masie.

SS uwielbiam, ale właśnie zakwitła u mnie Lady Emma Hamilton Boszsz, ten zapach... Cudowny. Niby tylko parę kwiatków, a czuć ją na metr.

SS jak się rozrośnie to się w niej zakochasz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies