Anda
15:00, 11 cze 2019

Gnojówkę z pokrzyw używam tylko do końca czerwca, ewentualnie do początku lipca. Przesadzić raczej nie przesadzisz, bo ile musiałabyś jej zrobić i jak często, żeby mieć możliwość przesady

Ja czasem leje raz, np. w maju, a czasem trzy, w sezonie, czyli raz w kwietniu, potem w maju i raz w czerwcu. Więcej jeszcze nigdy mi się nie udało

W tym roku gnojówki z pokrzyw nie użyłam w ogóle. Rośliny dobrze mi rosną po kompoście z wiórkami rogowymi - to tez azot. Wiosną miałam zrobioną tylko gnojówkę z mleczy. Teraz będę robić gnojówki albo herbatki ze skrzypu i z żywokostu. Ten ostatni lubią też pomidory

Ważne są proporcje, do pryskania 1:20 a do podlewania 1:10.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken