Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 15:00, 11 cze 2019

MalgosiaW napisał(a)
Jak to jest z tymi gnojówkami? By nie przesadzić. Chodzi mi głównie o róże i gnojówkę z pokrzyw. Jak często, by było w miarę ok? Ostatnio podlałam i od razu na drugi dzień zżółkły drobne listki Ale krzewy ruszyły jak z kopyta Raz w miesiącu wystarczy? Po liściach już nie leję, bo wypaliłam raz Mam gnojówkę z wrotycza, planuję psikać po bukszpanie, może ćmę to zniechęci

Gnojówkę z pokrzyw używam tylko do końca czerwca, ewentualnie do początku lipca. Przesadzić raczej nie przesadzisz, bo ile musiałabyś jej zrobić i jak często, żeby mieć możliwość przesady
Ja czasem leje raz, np. w maju, a czasem trzy, w sezonie, czyli raz w kwietniu, potem w maju i raz w czerwcu. Więcej jeszcze nigdy mi się nie udało
W tym roku gnojówki z pokrzyw nie użyłam w ogóle. Rośliny dobrze mi rosną po kompoście z wiórkami rogowymi - to tez azot. Wiosną miałam zrobioną tylko gnojówkę z mleczy. Teraz będę robić gnojówki albo herbatki ze skrzypu i z żywokostu. Ten ostatni lubią też pomidory
Ważne są proporcje, do pryskania 1:20 a do podlewania 1:10.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 15:02, 11 cze 2019

ryska napisał(a)
Fajny ten stolik na widłach.
Ogród pszczelarza mi się podoba.
Przepis na nagietkowe mazidło na uczulenie po ugryzieniu zabieram, zawsze mam takie odczyny jak Ty. Jest nadzieja, żeby nie drapać do krwi

Stolik przenośny i składany na dodatek

Magara bardzo fajny ten przepis podała. Ja też się drapie do krwi, więc na pewno wypróbuję
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 15:03, 11 cze 2019

Mala_Mi napisał(a)
Oj... to zostawiam na potem.. trzeba dłużej się zawiesić ..

Aniu, fajnie, że wpadasz
MalgosiaW 15:06, 11 cze 2019

Dziękuję za szybką wiadomość. Jeszcze dam bo mam Potem sobie daruje.
Kasya 15:49, 11 cze 2019

Anda napisał(a)

Ładna, nie widziałam jej jeszcze w żadnym ogrodzie chyba Jaka duża jest Ciebie?

No teraz to ma ze 30-40cm
Ale to rambler
Cały urok w masie falbankowych kwiatków w różnych odcieniach
Anda 16:30, 11 cze 2019

Kasya napisał(a)

No teraz to ma ze 30-40cm
Ale to rambler
Cały urok w masie falbankowych kwiatków w różnych odcieniach

No właśnie, rambler, dlatego moje pytanie A gdzie/na co ją puścisz?
To naprawdę rarytasik.
Anda 16:31, 11 cze 2019

MalgosiaW napisał(a)
Dziękuję za szybką wiadomość. Jeszcze dam bo mam Potem sobie daruje.

Jasne, wykorzystaj co masz
Kasya 16:57, 11 cze 2019

Anda napisał(a)

No właśnie, rambler, dlatego moje pytanie A gdzie/na co ją puścisz?
To naprawdę rarytasik.

Juz rosnie przy pergoli przy tarasie
frezja 18:20, 11 cze 2019

Anda napisał(a)

Dzięki serdeczne za przepis Muszę koniecznie wypróbować bo skórę na dłoniach mam bardzo zniszczoną. Dostałam mnóstwo siewek nagietków od znajomej. Mam nadzieję, że się przyjmą i będę miała dużo kwiatów.
I ja skorzystam z przepisu
ryska 18:46, 11 cze 2019

Anda napisał(a)

Stolik przenośny i składany na dodatek

Magnata bardzo fajny ten przepis podała. Ja też się drapie do krwi, więc na pewno wypróbuję

A widzisz, tak to jest z telefonu czytać i pisać.
Ale pamiętam, że też jesteś alergikiem i masz uczulenie np. na paprykę i przypisałam Ci dolegliwości Właścicielki przepisu