Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Kawa 10:34, 10 cze 2019

Ewunia no ten drugi ogród bardzo i się spodobał

macham ci i ściskam
makadamia 11:06, 10 cze 2019

Uczta dla oczu - te ogrody
Rzadko mamy okazję oglądać tak dojrzałe ogrody
Dziękujemy Ewciu
Kasiolaaa 11:36, 10 cze 2019

przepiekne ogrody widoki extra roslinnosc zadbana i bujna
Zakrecona 14:21, 10 cze 2019

Takie widoki, to sama przyjemność. Ten włoski ma taki sielski klimat
mrokasia 14:42, 10 cze 2019

Piękne ogrody, ten włoski parkowy mnie urzekł. Formalny a jednak swobodny .
tulucy 14:44, 10 cze 2019

Każdy inny, wszystkie piękne, ale chyba tego pszczelarskiego jestem najbardziej ciekawa
malgol 14:45, 10 cze 2019

Ten włoski do mnie przemawianajblizszy mi chyba
Anda 15:00, 10 cze 2019

Dziękuję wszystkim za komentarze Ogrody bardzo ciekawe i całkowicie różne Dlatego tak chętnie wybieram się na takie coroczne spotkania. Te ogrody nie są otwarte dla zwiedzających, więc jest to czasem jedyna okazja, żeby je zobaczyć i "poczuć" na żywo.

Ogród w stylu włoskim wywiera na żywo ogromne wrażenie, ale większości z nas nie doprowadził do "pikania serducha". Znacie to uczucie? Niektóre ogrody, gdy się w nie wchodzi, od razu wywołują właśnie takie przyjazne uczucie w okolicy serca lub brzucha Na zdjęciu wygląda bardziej "przyjacielsko" niż w rzeczywistości. Nie byliśmy w nim długo, chyba najkrócej z wszystkich trzech ogrodów. Jako ciekawostka - żywopłoty w nim to nie buks, a Lonicera nitida. Właściciel poleca zwłaszcza odmianę Tibet.

Większości z nas do gustu przypadł ogród różany. Jedynie bylin w nim trochę brakowało. W przerwie kwitnienia róż jest w większości po prostu zielony.

A ja najlepiej czułam się jednak w ogrodzie pszczelarza, najmniejszym ze wszystkich Tam było najbardziej przyjaźnie wg mnie, a bzyczenie pszczółek uspokajało Tam byliśmy najdłużej

Gosiu z odnowionego ogrodu, w użyciu są nożyce elektryczne i ręczne. Taka wysoka obwódka, do pasa prawie, bardzo utrudnia cięcie róży. Właścicielka nie chciała zdradzić w szczegółach, jak to robi

Pani Przyrodo, ta różyczka to Sweet Pretty
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 15:03, 10 cze 2019

Magara napisał(a)

Ewa, zrobione
w trakcie nie obyło się bez przeciwności losu bo zabrakło mi doniczek - straszna sprawa musiałam się więc udać na zakupy ogrodowe, no musiałam, po prostu siła wyższa
koty póki co są zdziwione nowymi zabaweczkami, jeszcze nie do końca wiedzą o co chodzi i jak je wykorzystać liczę jednak, że im się szybko znudzi kładzenie łapek na doniczki, bo miejsca do tarzania się jest już za mało, a i załatwianie potrzeb w takich warunkach będzie mało komfortowe
wydaje mi się, że pomysł super - dzięki
a nagietka jutro akurat miałam siać na zbiór do oliwy nagietkowej, w samą porę podpowiedziałaś - posieję i w pomidorach

Mam nadzieję, że koty zrezygnują z tego miejsca

A jak robisz oliwę nagietkową? I do czego? Do jedzenia czy jako kosmetyk?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
romaya 15:17, 10 cze 2019

Ewo, jeszcze raz dziękuję za pomoc w ratowaniu angielek. Teraz znów po prośbie - napisz proszę, czy usuwając przekwitłe kwiaty trzymać się zasady pierwszego prawdziwego liścia? Przez te tropikalne temperatury róże bardzo szybko się sypią