Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Magara 14:33, 13 cze 2019

Anda napisał(a)

Powiem Ci w tajemnicy, że wielu dojrzałych ogrodników tez tak robi
To czekam na Twoją pierwszą świadomie kupioną sadzonkę I dziel się gościnnie, zapraszam

Ewa, też czekam i dziękuję za zaproszenie
Magara 14:35, 13 cze 2019

Basilikum napisał(a)

no lec do ogrodniczego kobieto, bo czekamy na Twoj watek i nozkami tupiemy juz

mówisz? jutro coś tam po drodze odwiedzę
Mala_Mi 21:31, 13 cze 2019

Anda napisał(a)

Veronica teucrium 'Knallblau'

Też się nim zachwycam, tylko nie umiem zrobić koloru, bo i aparat i telefon przekłamują Jest cudny.. Jak poszerzę rabatę i przeniosę kukliki to spróbuję go podzielić, ale z tego co widzę to on tak za mocno nie przyrasta.. Dzieliłaś go?
Mala_Mi 21:46, 13 cze 2019

Anda napisał(a)
Byłam na wycieczce ogrodowej. Fotki pokaże jak wszystko posortuję

Na szybko zajawka na jeden piękny ogród, film który niedługo zniknie z mediateki

https://www.ardmediathek.de/ard/player/Y3JpZDovL25kci5kZS85NTM1MWUzMy00YjU5LTQ0ODItOWY3ZS02MjcwM2Y1ZjVmMTI/

oraz wcześniejszy, sprzed paru lat
https://www.garten-pristin.de/Pristin_150208_klein_1.mp4

Właścicielka jest Polką od lat mieszkającą w Niemczech.

Pierwszy się nie wyświetla, ale drugi obejrzałam.. piękny ogród.. piękna właścicielka i te włosy wooow.. zachwycałam się i jednym i drugim.

I jak widać nie tylko ja elegancko ubrana pakuję sie do prac w ogrodzie .... a moi się z tego śmieją A to standard
Anda 08:07, 14 cze 2019

Gosiek33 napisał(a)

Nie mam pojęcia skąd ten nowy sposób. Może po to by więcej chemii używać
Kilka szkółek, które odwiedzam stosuje nawadnanie deszczownicami różnego rodzaju. Podlewanie kropelkowe mają tylko duże donice z drzewkami i krzewami

Szkółki mają inne możliwości stosowania chemii, dla profesjonalistów. A może mają tak ustawione doniczki, że liście szybko schną

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 08:08, 14 cze 2019

Magara napisał(a)

mówisz? jutro coś tam po drodze odwiedzę

No i? Był pierwszy świadomy zakup?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 08:12, 14 cze 2019

Mala_Mi napisał(a)

Też się nim zachwycam, tylko nie umiem zrobić koloru, bo i aparat i telefon przekłamują Jest cudny.. Jak poszerzę rabatę i przeniosę kukliki to spróbuję go podzielić, ale z tego co widzę to on tak za mocno nie przyrasta.. Dzieliłaś go?

U mnie przyrasta bardzo mocno i zarasta, co tylko może Co roku coś tam z niego wykopuję, żeby mi nie zarósł wszystkiego, a potem stwierdzam, że za mało wykopałam bo i tak jest szerszy, niż myślałam Z każdego oderwanego i przesadzonego kawałka wyrasta ładna, szybko rozrastająca się kępa. To przy cisach to były właśnie takie ukopane kawałki trzy lata temu. Teraz chcą mi zarosnąć przywrotnika. Mam glebę wapienną, więc najwyraźniej taką lubi.
Anda 08:16, 14 cze 2019

Mala_Mi napisał(a)

Pierwszy się nie wyświetla, ale drugi obejrzałam.. piękny ogród.. piękna właścicielka i te włosy wooow.. zachwycałam się i jednym i drugim.

I jak widać nie tylko ja elegancko ubrana pakuję sie do prac w ogrodzie .... a moi się z tego śmieją A to standard

Ja się elegancko nie pakuję na rabaty, ale ja ogólnie nie ubieram się elegancko, tylko trampki i dżinsy, t-shirt i już
kaz742011 08:29, 14 cze 2019

Anda napisał(a)

Ja się elegancko nie pakuję na rabaty, ale ja ogólnie nie ubieram się elegancko, tylko trampki i dżinsy, t-shirt i już

Ja zwykle tak samo . Ciężko w szpilkach na kolanach chwasty wyrywać. Niewygodę jakoś bym przeżyła ale złamane noski w butach już nie .
Anda 08:33, 14 cze 2019

Czas na fotki

Róże jeszcze nie wszystkie kwitną (bardzo opóźnione w tym roku), ale za to mogę podziwiać długo kwitnącego maka Patty's Plum

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies