Gillenia ma u mnie ok. 80 cm. Śliczna jest. Widziałam ją ostatnio w innym ogrodzie, na bardziej słonecznym stanowisku. Tam miała tez ok. 80 do 1m.
Nie wiem, dlaczego u mnie Alexandra taka sztywna a u Ciebie nie. Może to dlatego, że rośnie w donicy?
Braciszek jest sztywny i wąski. Na pewno będzie dobrze u Ciebie wyglądać
Powodzianka żyje, kwitnie, ale muszę na przyszłość uważać, żeby zimą nie miała za mokro.
Alstroemeria mam pierwszy raz. Widziałam je kiedyś w ogrodzie w Belgii, ale w gruncie. Były przepiękne. W donicy są o wiele niższe. Gdzieś czytałam, że lubi mieć kwaśnawą glebę, więc podlewam ją deszczówką. Daję nawóz do kwiatów balkonowych, ale nie kwitnie jakoś szałowo. Mam ją dopiero od 3 tygodni chyba.
Róże w donicy mam juz parę lat. Tylko Alexandra jest zeszłoroczna. Niestety teraz są afrykańskie upały u nas. Aktualnie w cieniu mam 35 stopni. MW szybko przekwita. Aleksandra trochę wolniej
Białe skabiosy są tak piękne, że żałuję, że mam ich tak mało. Muszę dokupić
Serio tak mocno pachnie twoja Herzogin? Te egzemplarze które do tej pory wąchalam pachniały ładnie, ale nie mocno. Zapach najwyraźniej bardzo zależy od rodzaju gleby w której róża rośnie