Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Katte 22:07, 02 sty 2020

Hej , hej ...
Aż wstyd tyle mnie ominęło , ale nadrobiłam co do strony ...
Zdjęcia przepięknie ... Kwiaty są takie wdzięczne , niby nie mówią ale czują i swoją urodą okazują wszystko.
Więcej niż milion słów ...
Róże kocham , wszelakiej maści ... ale bez wzajemności .
Może gdzieś na swojej działce ulokuje kilka i nauczę sie z nimi rozmawiać żeby rosły i nie umierały po sezonie.

Juz nie mogę doczekać sie wiosny.
W sumie to zaraz zacznie sie pierwsze buszowanie , po nasionka warzyw
Mam ambitne plany . Co do warzywniaka

Ostatnio też trochę zarywałam wieczory , bo robię rożnej rzeczy z papieru dla znajomych - zaproszenia ,winietki , kwiaty .
Tak pocztą pantoflową jak to sie mówi .
Koleżance bardzo zależało więc musiałam gonić robotę , ale jestem już dostępna.
Obiecuje być na bieżąco
Jest tu pięknie , zostaję na dłużej .
Buziaki
mira 23:21, 02 sty 2020

Wreszcie jestem podelektować się Twoim podsumowaniem i oczywiście fotkami na poziomie .
Zobacz jak mały masz ogród a ile roślin i jak bogate podsumowanie.

Niebieskie miodunki zapisuję na listę już w ub roku na nie miałam oko - czy sa ok ? No i róża Lady Hamilton stale na liście czeka
jaka masz świdośliwę bo ma taki pokrój kolumnowy - ja jesienią kupiłam 3 i jedną muszę jeszcze zadołować - chyba obelisk tak ?

a tego nie znałam hmm Veronika Knallblau - jest niski co

a tą fotkę muszę przytoczyć bo rzadko pokazujesz szersze kadry a to jest jak z bajki
Anda napisał(a)

/p/197/1971085/original.JPG[/img] /1971088/original.JPG[/img]

Lwie paszcze miałaś śliczne

a mieczyki widzę - zostawiasz na zimę, bo one chyba zimują posadziłam jesienią

słyszałam o tym maku ale ...
"Mak wschodni Patty's Plum. Uwielbiam go, ale jest wielki. U mnie ma ok. 1 m średnicy podczas kwitnienia." że jest tak wielki? - wpisuję na listę

zapomniałam jak się nazywa i nie mam pewności czy to ten ale to dobry chwast nie jest chyba

"I znów "odkryłam" fajnego chwasta Tego nie usunęłam. Ciekawa jestem, ile zostawił potomków "

a! jeśli to jest jastrzębiec

Ucztę nam sprawiłaś, dokładne opisy z nazwami, ile inspiracji i to wszystko w tak małym ogrodzie - masz wszystko, donice, cudowne róże, rabaty, drzewka, nawet mini oczko śliczne i jeszcze szklarenka się zmieści. Właśnie oglądałam takie małe ogrody i miały oczywiście szklarnki.

Bardzo dziękuję za to podsumowanie - moja zdechła dusza się uradowała .
A astry to koniecznie zaprowadź - może Maria Ballard, albo bocznolistne.

Pozdrawiam i życzę dobrego sezonu i zdrowia !
Kawa 12:21, 03 sty 2020

Ewunia cudowności zebrałaś i pokazałaś!
uwielbiam Twoje zestawienia i te foty!
Lovjam buziaki!
antracyt 12:54, 03 sty 2020

mira napisał(a)

A astry to koniecznie zaprowadź - może Maria Ballard, albo bocznolistne.

Cudowne te astry bocznolistne - zapisuję do swoich chciejstw
Anda 17:12, 03 sty 2020

Wiolka5_7 napisał(a)
Piękne podsumowanie sezonu
Dopiero na kwietniowej fotce zauważyłam ,że masz mały ogród...aż dziw ile pięknych roślin w nim zmieściłaś
piękny bylinowy raj

Dzięki za polecenie Caradonny tak mnie zauroczyła,że wywaliłam moją pokładającą się szałwię na Caradonnę właśnie

Pozdrawiam w Nowym Roku

Dziękuję Wiolu No mam ciasny, ale własny. Upycham co się da

Cieszę się, że szałwia się sprawdziła u Ciebie Caradonna i Amethyst to moje ulubione szałwie omszone. Rosną bezproblemowo, jedynie przycinać je trzeba i na ślimaki uważać. Stoją ładnie wyprostowane i nawet po deszczach się nie pokładają.

Pozdrawiam również
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 17:13, 03 sty 2020

greg66 napisał(a)
Ewo oko cieszy przy taaaakich widokach

Samych radości w Nowym Roku

Grzesiu, bardzo się cieszę i pozdrawiam noworocznie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 17:17, 03 sty 2020

Mala_Mi napisał(a)

ha, ha, ha..ja też najwięcej zdjęć mam z początku sezonu, a potem coraz mniej

Bo kocham lato, ale najbardziej ciesze się z wiosny

Resztę poczytam innym razem, tak po troszku nadrabiam..

Ty nie masz po prostu i niestety czasu na fotki, bo ogród u Ciebie o każdej porze roku ładny i fotogeniczny. Lato i wiosnę jak Ty kocham najbardziej
U mnie jesienią nudy. Może jednak rzeczywiście o astrach pomyślę, tak jak Mira radzi...

Wpadaj przy czasie, zapracowana szałowa babciu fajnych wnuków
Anda 17:19, 03 sty 2020

MalGosia napisał(a)
Ewo i ja Ci życzę wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku! Wszystkie rośliny masz naprawdę urocze, a ponieważ uwielbiam róże o pełnych kwiatach, więc od niektórych na Twoich zdjęciach wzroku oderwać nie mogę Mi najlepiej nerine udaje się w domu
A rad odnośnie opieki nad bodziszkiem Rosanne i ja chętnie posłucham

Gosiu, dziękuję i Tobie również życzę najlepszego

Nerine już raczej nie będę próbować, mimo, że lubię kwiaty liliokształtne. No może w donicy. Nie wiem jeszcze
Anda 17:20, 03 sty 2020

deszczowymaj napisał(a)
Ewuś Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku

i abyś jak najczęściej raczyła Nas obrazkami z Twojego pięknego Ogrodu

Asiu, dziękuję i nawzajem

Fotki będę trzaskać jak zawsze
Anda 17:25, 03 sty 2020

Katte napisał(a)
Hej , hej ...
Aż wstyd tyle mnie ominęło , ale nadrobiłam co do strony ...
Zdjęcia przepięknie ... Kwiaty są takie wdzięczne , niby nie mówią ale czują i swoją urodą okazują wszystko.
Więcej niż milion słów ...
Róże kocham , wszelakiej maści ... ale bez wzajemności .
Może gdzieś na swojej działce ulokuje kilka i nauczę sie z nimi rozmawiać żeby rosły i nie umierały po sezonie.

Juz nie mogę doczekać sie wiosny.
W sumie to zaraz zacznie sie pierwsze buszowanie , po nasionka warzyw
Mam ambitne plany . Co do warzywniaka

Ostatnio też trochę zarywałam wieczory , bo robię rożnej rzeczy z papieru dla znajomych - zaproszenia ,winietki , kwiaty .
Tak pocztą pantoflową jak to sie mówi .
Koleżance bardzo zależało więc musiałam gonić robotę , ale jestem już dostępna.
Obiecuje być na bieżąco
Jest tu pięknie , zostaję na dłużej .
Buziaki

No gdzie wstyd, takie ważne to wszystko nie jest przecież

Róże bez wzajemności, niemożliwe. Będę cię namawiać na kolejne próby. Myślę, że spokojnie dasz radę je utrzymać

Moje pierwsze zamówienia nasionkowe już poszły - maki i pomidory. Teraz zastanawiam się nad warzywami. Jakie ogórki, jakie cukinie itp.

Fajnie, że masz takie zdolności manualne. Kolejna artystka na forum Może coś pokażesz?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies