Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 19:05, 25 mar 2020

Aggaa napisał(a)
czytam, że to głównie azot. Może skuszę sie i zamówię przez neta. Wolę dodać teraz i mieć już fajny efekt w tym roku. Później nie będę miała okazji przemieszać już całości...

Tak, to glownie azot Wystarczy go wprowadzic na powierzchnie, nie przekopywac. W pierszych 10 cm gleby jest najwiecej mikroorganizmow kompostujacych, przerabiajacych materie organiczna na pozywienie dla roslin. Wtedy sie najszybciej przerobi i bedzie pomagal w kompostowaniu sciolki i bedzie dostepny dla roslin
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Aggaa 19:13, 25 mar 2020

Anda napisał(a)

Tak, to glownie azot Wystarczy go wprowadzic na powierzchnie, nie przekopywac. W pierszych 10 cm gleby jest najwiecej mikroorganizmow kompostujacych, przerabiajacych materie organiczna na pozywienie dla roslin. Wtedy sie najszybciej przerobi i bedzie pomagal w kompostowaniu sciolki i bedzie dostepny dla roslin

Super, dziękuję Ci pięknie
Anda 19:35, 25 mar 2020

Aggaa napisał(a)

Super, dziękuję Ci pięknie

Nie ma za co
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kokesz 20:01, 25 mar 2020

KasiaBawaria napisał(a)
Astry te poduszkowe, rosna pod ziemia, maja trudne do usuniecia rozlogi.Krwawnik nie tylko sie wysiewa ale rozrasta sie przede wszystkim poprzez klacza. Ogromne kepy sa juz po roku

Moje astry też się mocno rozchodzą kłączami, muszę je co roku wyrywać inaczej weszłyby mi na całą rabatę. Nawet w miskanty mi wrosły.
Ewa777 20:46, 25 mar 2020

Aggaa napisał(a)

Dziekuję Ci Ewuniu . Aaa jeszcze kompostu sypnęłam kilka worków, to może nie dawać tej kory? Bo to podlewanie gnojówka może być dla mnie problematyczne.

Aga w Obi jest kora przekompostowana 50l za 6,99 zł. Bardzo dobra, bo drobna. W sam raz na ściółkowanie.
Aggaa 20:50, 25 mar 2020

Ewa777 napisał(a)

Aga w Obi jest kora przekompostowana 50l za 6,99 zł. Bardzo dobra, bo drobna. W sam raz na ściółkowanie.

Dziękuje, ale kurczę Obi jakoś zupełnie nie na mojej drodze
Ola76 10:24, 27 mar 2020

Wpadlam z rewizyta
Ale u Ciebie przytulnie!
Na Twoim tarasie nic, tylko z herbatka i ciachem sie rozgoscic.
I choc zarzekalam sie, ze nie bede miec zadnych kwiatkow, to po wizycie u Ciebie chyba jeszczce przemysle sprawe
Basilikum 10:43, 27 mar 2020

Ola jakto z rewizyta a gdzie masz swoj watek??
bez kwiatkow sie nie da
Basilikum 10:45, 27 mar 2020

Ewa zaleglosci mi sie u Ciebie narobily, musze doczytac ale najpierw do ogrodu.
Pracuje nad gleba na nowej rabacie. Tam jest paskudna glina. Rozsypalismy piasek, by troche rozluzni i teraz sypie kompost i chaba jeszzce od owiec obornk przewioze. No nie da sie tam nic sadzic w ta gline.
Anda 10:46, 27 mar 2020

Basilikum napisał(a)
Ola jakto z rewizyta a gdzie masz swoj watek??
bez kwiatkow sie nie da

Ola jest tu

https://www.ogrodowisko.pl/watek/10265-ogrod-bez-tytulu-i-bez-pomyslu

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies