Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

KasiaBawaria 10:28, 25 mar 2020

Astry te poduszkowe, rosna pod ziemia, maja trudne do usuniecia rozlogi.Krwawnik nie tylko sie wysiewa ale rozrasta sie przede wszystkim poprzez klacza. Ogromne kepy sa juz po roku
Anda 10:31, 25 mar 2020

KasiaBawaria napisał(a)
Astry te poduszkowe, rosna pod ziemia, maja trudne do usuniecia rozlogi.Krwawnik nie tylko sie wysiewa ale rozrasta sie przede wszystkim poprzez klacza. Ogromne kepy sa juz po roku

Dzieki No wlasnie nie wiedzialam dokladnie, jak to z nimi jest

Krwawnika raz mialam, w przedogrodku na dodatek. Juz bardzo dawno temu I jak zaczely wychodzic siewki spomiedzy wszystkich prawie kostek, tak szybko go usuwalam Siewki mialam jeszcze chyba ze dwa, trzy lata

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
deszczowymaj 10:41, 25 mar 2020

Hej Ewuniu kochana

Pozdrawiam cieplutko

ps.w mnie krwawnik też się powysiewał (ale nie są to jakieś straszne ilości ) jestem ciekawa co mi z tego wyrośnie ..czy zwykły czy odmianowy i powtórzy cechy?
Anda 10:48, 25 mar 2020

deszczowymaj napisał(a)
Hej Ewuniu kochana

Pozdrawiam cieplutko

ps.w mnie krwawnik też się powysiewał (ale nie są to jakieś straszne ilości ) jestem ciekawa co mi z tego wyrośnie ..czy zwykły czy odmianowy i powtórzy cechy?

Bardzo jestem ciekawa, czy powtorzy cechy. Pamietam te Twoje krwawniki Dlatego zaczelam o nich ponownie myslec, zeby posadzic takie w mojej laczce. Poczekam na Twoje sieweczki, co sie z nich wykluje
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Nowa12 11:38, 25 mar 2020

Anda napisał(a)

Tak, u mnie bardzo. Rozrasta się kłączami. W sezonie tego jakoś nie widać, ale po zimie, czyli co wiosnę muszę go ograniczać. Pod cisami zaczął mi wrastać w przywrotnika i musiałam go ratować. Po kwitnieniu obcinam kwiaty i wtedy mocno go podlewam, to szybko wypuszcza nowe, zielone listki. U mnie jest troszkę wyższy.

A po cięciu zakwita drugi raz jak inne przetaczniki?
Anda 12:12, 25 mar 2020

Nowa12 napisał(a)

A po cięciu zakwita drugi raz jak inne przetaczniki?

Nie, u mnie nie.
Waclaw 14:41, 25 mar 2020

Anda napisał(a)

Dzieki No wlasnie nie wiedzialam dokladnie, jak to z nimi jest

Krwawnika raz mialam, w przedogrodku na dodatek. Juz bardzo dawno temu I jak zaczely wychodzic siewki spomiedzy wszystkich prawie kostek, tak szybko go usuwalam Siewki mialam jeszcze chyba ze dwa, trzy lata

Ja posadziłem krwawnik. Nazwy nie pamiętam ale jest czerwony. Na razie się nie sieje. A może to ja siewek nie widzę i wszystkie usuwam?
Aggaa 16:13, 25 mar 2020

Witaj Ewuś, mam takie pytanie z innej beczki. Mianowicie szykuje ziemię pod nowe rabatę i nigdzie nie moge znalezc kory przekompostowanej, czy wzamian mogę dać zmieloną korę?
Anda 17:19, 25 mar 2020

Waclaw napisał(a)

Ja posadziłem krwawnik. Nazwy nie pamiętam ale jest czerwony. Na razie się nie sieje. A może to ja siewek nie widzę i wszystkie usuwam?

Ja sie zastanawiam, czy posadzic go na laczce. I wlasnie nie wiem, czy nie bedzie sie za mocno wysiewal i czy siewki beda powtarzaly cechy matki. I na razie czekam
Anda 17:21, 25 mar 2020

Aggaa napisał(a)
Witaj Ewuś, mam takie pytanie z innej beczki. Mianowicie szykuje ziemię pod nowe rabatę i nigdzie nie moge znalezc kory przekompostowanej, czy wzamian mogę dać zmieloną korę?

Tak, mozesz Przekompostuje sie na rabacie. W czasie kompostowania bedzie zuzywac azot potrzebny roslinom w fazie wzrostu. Dlatego dobrze byloby podsypac na tej rabacie duzo wiorkow rogowych albo maczki kostnej lub podlewac regularnie gnojowka z pokrzywy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies