Astry te poduszkowe, rosna pod ziemia, maja trudne do usuniecia rozlogi.Krwawnik nie tylko sie wysiewa ale rozrasta sie przede wszystkim poprzez klacza. Ogromne kepy sa juz po roku
Dzieki No wlasnie nie wiedzialam dokladnie, jak to z nimi jest
Krwawnika raz mialam, w przedogrodku na dodatek. Juz bardzo dawno temu I jak zaczely wychodzic siewki spomiedzy wszystkich prawie kostek, tak szybko go usuwalam Siewki mialam jeszcze chyba ze dwa, trzy lata
ps.w mnie krwawnik też się powysiewał (ale nie są to jakieś straszne ilości ) jestem ciekawa co mi z tego wyrośnie ..czy zwykły czy odmianowy i powtórzy cechy?
Bardzo jestem ciekawa, czy powtorzy cechy. Pamietam te Twoje krwawniki Dlatego zaczelam o nich ponownie myslec, zeby posadzic takie w mojej laczce. Poczekam na Twoje sieweczki, co sie z nich wykluje
Witaj Ewuś, mam takie pytanie z innej beczki. Mianowicie szykuje ziemię pod nowe rabatę i nigdzie nie moge znalezc kory przekompostowanej, czy wzamian mogę dać zmieloną korę?
Ja sie zastanawiam, czy posadzic go na laczce. I wlasnie nie wiem, czy nie bedzie sie za mocno wysiewal i czy siewki beda powtarzaly cechy matki. I na razie czekam
Tak, mozesz Przekompostuje sie na rabacie. W czasie kompostowania bedzie zuzywac azot potrzebny roslinom w fazie wzrostu. Dlatego dobrze byloby podsypac na tej rabacie duzo wiorkow rogowych albo maczki kostnej lub podlewac regularnie gnojowka z pokrzywy