Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Waclaw 09:47, 26 kwi 2020

Grzesiek z "Pamiętajcie o ogrodach" ma
deszczowymaj 10:48, 26 kwi 2020

Ewuś przesyłam buziaki niedzielne
Anda 13:38, 26 kwi 2020

anpi napisał(a)
Ewuś zajrzysz co z moimi różami?
Twoją wiosnę śledzę po cichutku, czosnki mnie zszokowały i lilak sąsiedzki Wszelka wiosenna drobnica cieszy niesamowicie.ŚŚ przecudnej urody !!! U mnie wszystko później...

Obelisk bardzo lubię. Do tej pory zawsze kwitła
Z różami byłam

Makao_J napisał(a)

To jest węższa od Amanogawy. Czyli mogę więcej wsadzić niż 2 szt. Zobaczymy.
Dziękuję za zmierzenie. To mi pomoże.

Super, fajnie że pomiar się przydał.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 13:41, 26 kwi 2020

Magara napisał(a)
Ewcia, nie bij za wywożenie gliny bo ja spać potem nie mogę

Poczekaj, gdzie mój pasek

gogo napisał(a)
Em zgubił gdzieś lupę, jak ja sprawdzę, czy mam mszyce
Noce zimne, gnojówka z wrotyczu nie gotowa, biedronek mało
Dobrze, że są pancerne rośliny [np. wilczomlecze], mszyca ich nie rusza

Ogrodnik lupę powinien mieć zawsze w pobliżu Serio, przydaje się Na szczęście mszyce bez lupy widać
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 13:41, 26 kwi 2020

Rojodziejowa napisał(a)
Ewuś przyszłam się poradzić...

Mam Pashminy posadzone 4x2 w rabacie o szerokości 1,20. Chcę je puścić jedną linią i dać im coś w tle (jakąś trawę), albo przodem puścić jakiś mały żywopłocik (poczatkowo kombinowałam żeby dać i jedno i drugie, ale ścisk bym zafundowała tym roślinom straszny).
Która opcja Ci się wydaje lepsza? Żebym im warunków nie pogorszyła, a jednocześnie im ciut nowoczesności do tego romantyzmu dodała?

I czy masz jakąś sugestię co do rodzaju trawy?

Asiu zaraz wpadnę do Cię
greg66 13:42, 26 kwi 2020

Ja swoje potraktowałem mocno, z kalin mi znikły
Anda 13:43, 26 kwi 2020

Helen napisał(a)
Ewa, czy już mogę sadzić kosmosy w ogrodzie? Wysiałam w domu, popikowałam i część już się nadaje do przesadzenia. Tylko czy mogę tak od razu w glebę, czy lepiej najpierw zahartować? Chodzi o CC.

Nie wiem, jakie masz nocne temperatury. U mnie na rabacie siewki kosmosów już są Przed sadzeniem powinnaś je hartować.

Pola napisał(a)
Jak zawsze u Ewy kopalnia wiedzy, znów się coś dowiedziałam, zaglądam często chodź nie zostawiam znaku, ale bardzo dziękuję za wiedzę. Ewa jesteś super fachowiec

Oj, siem zarumieniłam, dziękuję
Anda 13:50, 26 kwi 2020

BKosimkArt napisał(a)
Ewuniu czy to Ty miałaś oczko wodne w metalowej balii?? Masz może zdjęcie jakieś świeże? Jakie są Twoje przemyślenia z tym związane? Dostałam taki okrągły pojemnik i pomyślałam że zrobię sobie...

Tak, mam nadal to oczko. Jeszcze mu zdjęć nie robiłam, bo roślin jeszcze nie widać za bardzo po zimowaniu.
Przemyślenia są takie, że mały zbiornik szybko zielenieje. W tym roku rezygnuję z rybek w nim, bo glony, dzięki ich odchodom, rozwijają się mocniej. Cieszy jednak szum wody, bo mam małą fontannę. Rośliny również cieszą. Muszę uważać na pH i twardość wody. Moja z kranu ma pH 8 i jest bardzo twarda. Dlatego mam trochę torfu w zbiorniku. Dolewki staram się robić z deszczówki. Kupiłam miernik i sprawdzam co jakiś czas. Ogólnie to fajna zabawa Jak będę miała kiedyś możliwość, to zrobię oczko w ziemi. Większy pożytek dla zwierząt z takiego
Anda 13:51, 26 kwi 2020

Waclaw napisał(a)
Grzesiek z "Pamiętajcie o ogrodach" ma

Ciekawe, jakie są jego przemyślenia. Muszę zapytać.
Anda 13:51, 26 kwi 2020

deszczowymaj napisał(a)
Ewuś przesyłam buziaki niedzielne

Dziękuję i odbuziakowuję
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies