Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Makao_J 15:02, 24 kwi 2020

Anda napisał(a)

Acha, no to jak główne drzewo jest, to jasne, sadź Obelisk Ile ich będzie?

2-3. Nie wiem jak szerokie będą.
Pokrojem porównywałam je do Amanogawy (patrząc na fotki google) ale Ty mówisz że bardziej z nich krzak niż drzewko i teraz pewności nie mam.
Anda 15:25, 24 kwi 2020

Makao_J napisał(a)

2-3. Nie wiem jak szerokie będą.
Pokrojem porównywałam je do Amanogawy (patrząc na fotki google) ale Ty mówisz że bardziej z nich krzak niż drzewko i teraz pewności nie mam.

Aniu, zmierzyłam moją i na wysokości ok. 1,60 m ma ok. 1m średnicy. Na dole jest węższa, u góry trochę szersza. Ogólnie dużo miejsca nie zajmuje
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
anpi 17:04, 24 kwi 2020

Ewuś zajrzysz co z moimi różami?
Twoją wiosnę śledzę po cichutku, czosnki mnie zszokowały i lilak sąsiedzki Wszelka wiosenna drobnica cieszy niesamowicie.ŚŚ przecudnej urody !!! U mnie wszystko później...
Makao_J 23:28, 24 kwi 2020

Anda napisał(a)

Aniu, zmierzyłam moją i na wysokości ok. 1,60 m ma ok. 1m średnicy. Na dole jest węższa, u góry trochę szersza. Ogólnie dużo miejsca nie zajmuje

To jest węższa od Amanogawy. Czyli mogę więcej wsadzić niż 2 szt. Zobaczymy.
Dziękuję za zmierzenie. To mi pomoże.
Magara 23:37, 24 kwi 2020

Ewcia, nie bij za wywożenie gliny bo ja spać potem nie mogę
gogo 23:44, 24 kwi 2020

Em zgubił gdzieś lupę, jak ja sprawdzę, czy mam mszyce
Noce zimne, gnojówka z wrotyczu nie gotowa, biedronek mało
Dobrze, że są pancerne rośliny [np. wilczomlecze], mszyca ich nie rusza
Rojodziejowa 10:18, 25 kwi 2020

Ewuś przyszłam się poradzić...

Mam Pashminy posadzone 4x2 w rabacie o szerokości 1,20. Chcę je puścić jedną linią i dać im coś w tle (jakąś trawę), albo przodem puścić jakiś mały żywopłocik (poczatkowo kombinowałam żeby dać i jedno i drugie, ale ścisk bym zafundowała tym roślinom straszny).
Która opcja Ci się wydaje lepsza? Żebym im warunków nie pogorszyła, a jednocześnie im ciut nowoczesności do tego romantyzmu dodała?

I czy masz jakąś sugestię co do rodzaju trawy?

Helen 14:49, 25 kwi 2020

Ewa, czy już mogę sadzić kosmosy w ogrodzie? Wysiałam w domu, popikowałam i część już się nadaje do przesadzenia. Tylko czy mogę tak od razu w glebę, czy lepiej najpierw zahartować? Chodzi o CC.
Pola 15:28, 25 kwi 2020

Jak zawsze u Ewy kopalnia wiedzy, znów się coś dowiedziałam, zaglądam często chodź nie zostawiam znaku, ale bardzo dziękuję za wiedzę. Ewa jesteś super fachowiec
BKosimkArt 19:45, 25 kwi 2020

Ewuniu czy to Ty miałaś oczko wodne w metalowej balii?? Masz może zdjęcie jakieś świeże? Jakie są Twoje przemyślenia z tym związane? Dostałam taki okrągły pojemnik i pomyślałam że zrobię sobie...