Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 10:28, 11 maj 2020

Basilikum napisał(a)
a czy ja tez moge prosic o artykul?

Jasne, podeślij mi proszę na priva adres mailowy
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 10:30, 11 maj 2020

AgataP napisał(a)

A ja swoja morwe wlasnie przycielam drastycznie. Korona poszla w gore niemozliwie. Owocow cale mnostwo, az za duzo. Wdeptywalam w nie i robilam potem czarne ciapki wszedzie. Jak zacznie odbijac to juz nie pozwole jej stworzyc tak wielkiej czapy. Cofam sie by piekne zdjecia obejrzec raz jeszcze...

Ta moja to jakaś hybryda - kagayamae. Morwy to świetne drzewa, znoszą świetnie susze i można je ciąć bez wyrzutów sumienia
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
tulucy 10:48, 11 maj 2020

Ja poluję na ośmiał dostałam kiedyś nasionka, ale wzeszło mi jedno i niestety padła siewka. w tym roku też próbowałam wysiać, ale nic nie wyszło
Makao_J 12:15, 11 maj 2020

Anda napisał(a)

Jeśli się mogą zrosnąć to wg mnie ok. Górą są szersze. Ja mierzyłam wtedy na poziomie szyi

Muszą się złączyć by zastawić niefajny tył. Musiałam coś wymyślić bo co roku ten widok mnie straszy. Pewnie trochę to potrwa bo ŚŚ mają może z 60 cm. Masz jakiś pomysł jak przyspieszyć to trochę?
Do tego czasu trzcinnik Karl Foster będzie zastępował ŚŚ.
Anda 14:58, 11 maj 2020

oliwka napisał(a)

Ewa dla mnie rustykalne to one się robią jak dostają wilgoci i wykwity się na nich robią hehehehehhe
Oczywiście drugi przykład to typowe rustykalne

ale oczywiści wiem o co chodzi Ja z tego powodu swoje maluję na biało, bo zdzierżyć tego nie mogę. Ale widziałam wiele przepięknych aranżacji z takimi starymi obdrapanymi zawilgoconymi doniczkami w starym klimacie, a w nich asparagusy zielistki paprocie .... Zwróciłam uwagę na tę doniczkę bo też chciałam u siebie osiągnąć podobny efekt a wygląda opłakanie
Mam nadzieję, że cię nie obraziłam

U mnie wykwity robią się ze względu na dużą zawartość wapnia w wodzie. Nie obraziłaś mnie, skąd, po prostu dość zabawnie to zabrzmiało
Tak czy siak hosta w tej donicy już była za duża i donicę musiałam zmienić. Niestety, teraz nici z rustykalności
Anda 15:01, 11 maj 2020

tulucy napisał(a)
Ja poluję na ośmiał dostałam kiedyś nasionka, ale wzeszło mi jedno i niestety padła siewka. w tym roku też próbowałam wysiać, ale nic nie wyszło

W zeszłym roku wysiałam ośmiał i dość długo mi wschodził. Trzeba mieć do niego cierpliwość. Potem parę siewek padło, bo je przysmażyłam na słoneczku Reszta, czyli trzy sadzonki się całe szczęście przyjęły. Jak nie zapomnę, to zbiorę nasionka, ale nie obiecuję
Anda 15:03, 11 maj 2020

Makao_J napisał(a)

Muszą się złączyć by zastawić niefajny tył. Musiałam coś wymyślić bo co roku ten widok mnie straszy. Pewnie trochę to potrwa bo ŚŚ mają może z 60 cm. Masz jakiś pomysł jak przyspieszyć to trochę?
Do tego czasu trzcinnik Karl Foster będzie zastępował ŚŚ.

Dobre podlewanie (nie za dużo i nie za mało) i kompost jedynie mi przychodzi do głowy Trzcinnik jest śliczny. Dobrze wybrałaś. Ogólnie preferuję odmianę Overdam, ale KF też jest ładny.
Basilikum 15:10, 11 maj 2020

Dzieki za artykul pisze sie na wiecej jak bedziesz miec cos ciekawego
Anda 15:13, 11 maj 2020

Czas na fotki - tym razem alert szkodnikowy
Na różach grasują zgłodniałe i chcące jak najbardziej zwiększyć populację groźne insekty

Aktualnie na Louise Odier mam Acleris bergmanniana

oraz Ardis brunniventris

no i do kompletu Archips rosana; Synonym: Cacoecia rosana

Wycięłam już chyba z 30ści pąków na tej róży. Codziennie chodzę i obserwuję i ją, i resztę. Na Mme Boll też zauważyłam pierwsze symptomy, czyli posklejane, młode listki.
Tak, życie ogrodnika niestety nie jest usłane różami Taki lajf

Acha, nie pryskam chemią. Sikory i inne ptaki karmią potomstwo, nie będę ich truła.
Anda 15:16, 11 maj 2020

Basilikum napisał(a)
Dzieki za artykul pisze sie na wiecej jak bedziesz miec cos ciekawego

Chętnie Mogę Ci podesłać jeszcze Rindenwahnsinn i coś na temat zakładania rabat dla sucholubów bez kopania Chcesz?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies