Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

kaz742011 17:48, 10 maj 2020

Ja z moimi maluchami jeszcze do ziemi nie idę. W przyszłym tygodniu w nocy 2 stopnie zapowiadają. Jutro 27, a we wtorek 11. Super.
Makao_J 21:33, 10 maj 2020

Kupiłam 3 i posadziłam w odległości od siebie 110 cm. Mają się kiedyś zrosnąć i zastanawiam się czy to za ciasno czy akurat.
Mala_Mi 23:34, 10 maj 2020

Ośmiał ci kwitnie ???

Nie czytam, przyznaję się, ale szukam fotek.. widzę że idziemy w makrofoto

Piękne fotki..
KasiaBawaria 07:42, 11 maj 2020

Anda napisał(a)

Gartenpraxis to zupełnie inny poziom wtajemniczenia. Myślę, że poznasz to po artykule

Bardzo fajne zdjecia i faktycznie , dokladnie napisane i artykul o glebszej tresci. Dostajesz w formie gazety czy na emaila?
Basilikum 08:28, 11 maj 2020

a czy ja tez moge prosic o artykul?
AgataP 08:38, 11 maj 2020

Anda napisał(a)

Dzięki To jest Ornithogalum umbellatum. Lubię to ich zamykanie się na wieczór. Przyniesione przez ptaki, ale zamierzam dosadzić go jesienią więcej Może babcie też się zamykały na wieczór, kto wie

Ośmiał - w sumie nie wiem, czy macierzysta sadzonka przetrwała zimę, czy to wszystko siewki. Zimy prawie nie było, więc być może przeżył

Morwa rośnie u mnie już chyba z 5 lat. Musiałabym sprawdzić. Była malutka przy kuponie, patyczek wygięty Wolno przyrasta, bo jej nie podlewam. Wyprowadzam ją na drzewko o niskiej i rozłożystej koronie. W sumie już taka jest. Posadziłam ją ze względu na liście i możliwość zacienienia miejsca zabaw córki. Liście są duże i podobne do liści klonu, ale jeszcze ładniejsze. Owoców jeszcze nie jadłam, bo do tej pory bardzo słabo owocowała. Zobaczymy, jak będzie w tym roku

A ja swoja morwe wlasnie przycielam drastycznie. Korona poszla w gore niemozliwie. Owocow cale mnostwo, az za duzo. Wdeptywalam w nie i robilam potem czarne ciapki wszedzie. Jak zacznie odbijac to juz nie pozwole jej stworzyc tak wielkiej czapy. Cofam sie by piekne zdjecia obejrzec raz jeszcze...
Anda 10:21, 11 maj 2020

kaz742011 napisał(a)
Ja z moimi maluchami jeszcze do ziemi nie idę. W przyszłym tygodniu w nocy 2 stopnie zapowiadają. Jutro 27, a we wtorek 11. Super.

Ja też nie. Miałam w planach, ale poczekam jeszcze parę dni, bo nawet i w środę ma być 0 w nocy.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 10:22, 11 maj 2020

Makao_J napisał(a)
Kupiłam 3 i posadziłam w odległości od siebie 110 cm. Mają się kiedyś zrosnąć i zastanawiam się czy to za ciasno czy akurat.

Jeśli się mogą zrosnąć to wg mnie ok. Górą są szersze. Ja mierzyłam wtedy na poziomie szyi
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 10:23, 11 maj 2020

Mala_Mi napisał(a)
Ośmiał ci kwitnie ???

Nie czytam, przyznaję się, ale szukam fotek.. widzę że idziemy w makrofoto

Piękne fotki..

Tak, ładnie bardzo. Uwielbiam kolor przylistków, jest taki opalizujący.
Makro, tak, to odpowiedni format dla mnie Dziękuję

Anda 10:28, 11 maj 2020

KasiaBawaria napisał(a)

Bardzo fajne zdjecia i faktycznie , dokladnie napisane i artykul o glebszej tresci. Dostajesz w formie gazety czy na emaila?

Dostaję całe szczęście na papierze, czasopismo, ale mam dostęp do digitalnego archiwum. Możesz mieć nie tylko papier ale również digitalnie jako e-paper.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies