Masz rację. Mnie bardzo dziwi i denerwuje to, że w toaletach używana jest woda pitna. Natomiast zbieranie deszczówki na dużą skalę też tutaj mocno kuleje. Myślę, że w ciągu najbliższych lat to się zmieni, przynajmniej mam taką nadzieję.
Zdrowia życzę w takim razie. Mam nadzieję, że już wyszłaś na prostą
U nas też susza. Rzeczka niedaleko mnie ma połowę tego co normalnie płynie w korycie.
Cerinthe na razie niech się rozsiewa gdzie chce. Może zbiorę dodatkowo jeszcze parę nasion na zapas i na wszelki wypadek Dzięki
Byle nie z żółtym wg mnie Soul i Ascot kolorystycznie są podobne. Można je zestawiać albo na zasadzie kontrastu, albo w kolorach spokrewnionych. Co gra Ci w duszy? Ładnie wyglądałyby obie na pewno z Penstemon digitalis Black Towers. Obok mojego YL rośnie szałwia Amethyst, różowa i też fajnie się zgrywa. Do tego mam jeszcze Calamintha nepeta. Fajnie podkreśla kolor i jest nienachalna z tymi drobnymi kwiatuszkami Mogłabyś do nich posadzić również Scabiosa caucasica 'Perfecta Alba' . Pięknie wygląda z różami. Verbascum białe lub różowe i Digitalis purpurea też pasują Tu musisz zwrócić uwagę na wielkość oczywiście, bo Soul jest większa od Ascot, ale to na pewno wiesz