Dziękuję, bardzo się cieszę, że Ci się podoba Sadź dużo bylin i trochę jednorocznych, to też tak będziesz miała. Jeszcze trochę i u Ciebie też będzie busz
Dziękuję serdecznie
A przywrotnik już kwitł? Może kupiłaś go już kwitnącego? Bo jeśli tak, to tnij.
Caradonnę tak też można ciąć, jeśli wolisz.
1. to Artur Brunch, ma ok. 30-40 cm
2. malva ta ciemnofioletowa? to Malva sylvestris var. mauritiana
a te różowe przy SS to jakaś Lavatera olbia hybryda i Malva moschata
Oj, mam nadzieję, że oczy wróciły do równowagi
Szałwia dziś rano jeszcze stała, a teraz nie wiem, bo znów przyszła ulewa (lało jak z wiader) i być może poległa, jak inne szałwie.
No nareszcie. Teraz możesz się upajać ich zapachem Co roku całą zimę czekam na zapachy wiosny i lata Dziękuję Ci
SS jest niesamowita. Nie ma drugiej takiej róży Jakby Ci coś wypadło na tej rabacie to polecam U Ciebie są już cudne zestawienia, a z kopiowania to ja się cieszę.
Kasiu, cieszę się, że kochamy te same byliny. U Ciebie też niedługo będą grube Nasiona możesz kupować też i tutaj w Niemczech Chcesz na priva adresy "moich" sklepów z nasionami? Szukasz nazw po łacinie i masz.
Dziękuję Ci bardzo U Ciebie będzie piękniej, tak myślę. Masz przestrzeń i możesz mieć gest przy nasadzeniach.
Naparstnice możesz przesadzać jak zauważysz małe siewki albo możesz je po prostu likwidować w miejscach nie za bardzo pasujących. Ja na razie nie kontroluję aż tak bardzo
Caradonna w tym roku zrobiła się big i wreszcie przewyższyła przywrotnika. Malwa też się w dobrym miejscu wysiała.
Podobno oprócz Rozanne również Pink Penny, Orion i Blue Sunrise tak długo kwitną. Jednak nie daję gwarancji, bo ich nie mam (tylko Rozanne mam ) a w szkółce prawie wszystko już zeszło.
Dziękuję Naparstnice grubaski w tym roku. Ciekawe, jakie będą w przyszłym sezonie.