Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

sarenka 08:00, 21 cze 2020

Anda napisał(a)
Trzcinnik Overdam zaczyna, Gillenia trifoliata w pełni kwitnienia.

te naparstnice są śliczne. Pamiętasz może co to za funkia jest?
Dorota123 20:59, 21 cze 2020

Fajną nasz odmianę naparstnic, kwiaty takie bardzo gęste. U mnie są wysokie, ale kwiaty bardziej rozstrzelone.
gogo 22:20, 21 cze 2020

Ewo, dobrze trafiłam, są zdjęcia, uczta dla oczu
Róża Aprikola w naturze, czyli u mnie, tylko w pąku jest morelowa.
Rozwinęła kwiat i jest różowy, a ponoć taki się robi jak przekwita i od słońca.
Nie pamiętam jak wygląda słońce [jak nie pada, to i tak są chmury] i to drugi dzień kwiatu, skąd ten róż?
Kupię jesienią Summer Song, nie będzie niespodzianki.
beta 08:11, 22 cze 2020

Ewa, napisz proszę co zrobić z ta naparstnica żeby była niższa...przyciąć ją po kwitnieniu? czy jak?
oliwka 09:50, 22 cze 2020

Ewa widziałam twoje zjawiskowe fotki, a tak jak jedna z dziewczyn musiałam odpalić stronę na komputerze Za dużo pięknych szczegołów jest na zdjęciu i chciałam się przyjrzeć wszystkim roslinom Zastanawiam się co na twój ogród mówią sąsiadki, czy też cię pytaja o rady
Ewa a jak twoja Novalis w tym roku, czy zmężniała w donicy??????? kwitnie już? Moja w tym roku ma znowu delikatne pędy mimo, że przycięłam ja prawie do zera. Nie wiem o co chodzi???? Może spojrzysz u mnie zostawiłam zdjecia
Jeden z pędów, ten który radziłaś kiedys obciąc też nabrał takiego brzydkiego nalotu, liście zrobiły się takie przeźroczyste ale nie jak od przędziorka.
i też się zastanawiam co zrobić z naparstnicami po kwitnieniu: przyciąć i czekać az zakwitną za rok? Podobno one nie powtarzają kwitnienia?
Anda 17:06, 22 cze 2020

Rench napisał(a)

Wspaniała uczta dla oczu, dzięki
Linarię mam jasno różową, taką jak Ty i fioletową, tzn. jasny fiolet. Jak uda mi się zebrać nasiona, to chętnie Ci podeślę.

Twoja malwa ,jest piękna. Możesz podać nazwę ? Moja jakaś wyciągnięta jest, mało ma kwiatków, takie blade. Myślisz,że to może zależeć od tego,że rośnie za różami ?

Reniu, bardzo chętnie Za dwa lata mam nadzieję będą miała nową rabatę, to linaria będzie jak znalazł Napisz, co być chciała w zamian.

Malva sylvestris var. mauritiana. Zebrać Ci nasiona? Może róże zabierają jej zbyt dużo pokarmu? Słońca potrzebuje dużo.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 17:10, 22 cze 2020

Kasiolaaa napisał(a)
wow malwy takiej to ja na oczy nie widzialam cudeńko

Basieksp napisał(a)
Ja też takiej malwy nie wiedziałam, bardzo ładna, inna niż malwy które znam

Dziewczyny, to jakaś dzika malwa albo raczej ślaz pochodzący z południowej Afryki
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 17:11, 22 cze 2020

mar_za napisał(a)
Obejrzałam zdjęcia
Przepiękny bylinowy ogród. Jesteś dowodem na to, że w najmniejszym ogrodzie można wyczarować cuda. Ale i pięknym przykładem różnorodności naszych upodobań i posiadanych talentów

Dziękuję Cieszę się, że się podoba. Masz rację, nawet najmniejszy ogród można dopasować do swoich upodobań.
Anda 17:14, 22 cze 2020

KasiaLangier napisał(a)
Nieczęsto ostatnio bywam na Ogrodowisku, ale kupiłam sobie różę i od razu pomyślałam o Tobie Okazuje się, że trafiłam w samą porę . Cudownie wszystko kwitnie, w Ogrodzie masz wszystko co uwielbiam, króluje naturalna swoboda, obfitość i przepiękne zestawienia roślin. Nie wyobrażam sobie Ogrodu bez wędrujących naparstnic, bodziszków, jarzmianek, które świecą jak broszki i falującej stipy. Poza tym piękne zdjęcia, ja ostatnio robię zdjęcia głównie telefonem, poczułam się trochę zawstydzona
Gdybyś miała chwilkę to prosiłabym, żebyś zajrzała do mnie, wstawiłam zdjęcia Balleriny, która mnie zachwyciła i mam wątpliwości jak ją posadzić..

Kasiu, bardzo się cieszę, że tak odbierasz mój ogródek Taki właśnie ma być, bo w takim czuję się najlepiej. I jeśli mi się kiedyś uda zmniejszyć trawnik do rozmiaru obrusa to już w ogóle będzie niebo
Anda 17:16, 22 cze 2020

Magara napisał(a)

Ewa, piękniej to nie będzie, ale miejmy nadzieję, że będzie kiedyś ładnie Wszystkiego na raz się nie da, już to wiem, więc: krok po kroku

Krok po kroku a powoli dojdziesz do celu. Tak jest najlepiej Tylko trzeba mieć cierpliwość

violaskom napisał(a)

Ewa bardzo podoba mi się ten Penstemon. Czy on wypuszcza tylko jedną gałązkę czy tworzy kępę? Ile masz tu sadzonek? Jest śliczny!

Teraz już nie pamiętam, ale chyba sadziłam dwie sadzonki. On wypuszcza parę pędów, tworzy kępę. Uwielbiam ten kolor
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies