Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

kasiab 20:53, 17 cze 2020

Chciałam coś zacytować jednak Twój ogród jest tak piękny że nie potrafiłam się zdecydowac... do tego cudowne zdjęcia... Coś wspaniałego! Im więcej Twoich ujęć tym bardziej chce mi się takiego bogatego ogrodu.... Bosko masz!
Helen 20:55, 17 cze 2020

Ewa, przepięknie
Śliczne kolorki, kompozycje, struktury i w ogólne całość bardzo gratuluję

I jeszcze mam pytanie o przywrotnika ostroklapowego - czy jeżeli kupiłam z m-c temu, to też powinnam już ciąć?

P.S. Caradonny jednak ścięłam tylko połedyncze łodyżki z przekwitniętymi kwiatkami a resztę zostawiłam zobaczę jak to się sprawdzi
Juzia 21:30, 17 cze 2020

Też uwielbiam Princess AoK, chociaż w tym roku moja mizerna, bo coś podmarzła.

A teraz pytania...
1. Co to za rozchodnik taki mocno bordowy??? On chyba niski jest?
2. Jaka to malwa? Też jakaś niska się wydaje... mogłabym mieć, bo śliczna

Pięknie masz!

antracyt 21:38, 17 cze 2020

Olbrzymia dawka cudownych inspiracji Aż mnie oczy rozbolały
Szałwię muszkatołową uwielbiam, za formę i zapach. Jak tylko koło niej przechodzę, to muszę pomacać, aromat zostaje na dłoniach
kaz742011 21:38, 17 cze 2020

Nacieszyłam oczy przepięknymi obrazkami. Róże masz cudowne. Dzisiaj i u mnie na rożach pokazały się pierwsze kwiaty .
Margerytka40 22:15, 17 cze 2020

Jak patrzę u Ciebie to żałuję teraz, że nie mam SS, ta jej ognista barwa jednak by mi się przydała, teraz to widzę. Cudne zestawienia, nic tylko kopiować. Nawet przypadkiem mam u siebie zestaw szałwia, bodziszek
lilarose 22:25, 17 cze 2020

Ewo, masz w ogrodzie wszystko to co kocham
Chciałabym, by kępy moich bylin były już tak grube.
Po naparstnice muszę sie udać do angielskich sklepów jednak, ależ mnie denerwuje, że u nas nasiona w takim nędznym wyborze. I nie chodzi mi tylko o naparstnice. W angielskich sklepach wyselekcjonowane odmiany a u nas mieszanki kolorów, jak od sąsiadki z ogródka. Cynie, czarnuszka, maki i wiele innych.
Tak bardzo jesteśmy w tyle
Już układam listę zakupów na następny rok.
Magara 23:48, 17 cze 2020

Ewa, pięknie Jak zawsze zazdroszczę widoczków, które masz na co dzień
Czy masz jakiś sposób na kontrolowany wysiew naparstnic i ich miejsce w ogrodzie???
W 2018 r. dostałam sztuk 7, teraz mam duuużo więcej bo się wysiały a ja im tego absolutnie nie broniłam bo nie wyobrażam sobie czerwca bez kwitnących naparstnic - niemniej jednak byłoby miło jakoś nad tym zapanować
Kasya 05:45, 18 cze 2020

Anda napisał(a)
Czas na fotki

Poppy for you

Luzula nivea, ktoś gdzieś pisał, że jest nieładna, no nie wiem, mi się podoba.

Starsza kępka

Odnóżka zeszłoroczna

Dzieliłas ja ? Wydaje się taka zbita u nasady ze nie wiem czy uda się dobrze podzielić...
KasiaBawaria 07:45, 18 cze 2020

Przecudnie masz powiedz mi, czy ta summer song duza rosnie?Bo szukam rozy o wlasnie takim kolorze

I ten penstemon black tower tez duzy? Bo mialam kupic Husker Red i nie wiem ktory ladniejszy ?

I jeszcze pytanie do naparstnic- kiedy wysiewalas?Bo chce u siebie tez wysiac I duze te rosety lisciowe sa?