Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Rench 19:15, 19 cze 2020

Anda napisał(a)
Malva co roku gdzie indziej i trochę inaczej, szałwia muszkatołowa pozostaje za to w tym samym zakątku

] ]

Wspaniała uczta dla oczu, dzięki
Linarię mam jasno różową, taką jak Ty i fioletową, tzn. jasny fiolet. Jak uda mi się zebrać nasiona, to chętnie Ci podeślę.

Twoja malwa ,jest piękna. Możesz podać nazwę ? Moja jakaś wyciągnięta jest, mało ma kwiatków, takie blade. Myślisz,że to może zależeć od tego,że rośnie za różami ?
Kasiolaaa 19:51, 19 cze 2020

wow malwy takiej to ja na oczy nie widzialam cudeńko
Basieksp 21:08, 19 cze 2020

Ja też takiej malwy nie wiedziałam, bardzo ładna, inna niż malwy które znam
mar_za 21:20, 19 cze 2020

Obejrzałam zdjęcia
Przepiękny bylinowy ogród. Jesteś dowodem na to, że w najmniejszym ogrodzie można wyczarować cuda. Ale i pięknym przykładem różnorodności naszych upodobań i posiadanych talentów
KasiaLangier 22:46, 19 cze 2020

Nieczęsto ostatnio bywam na Ogrodowisku, ale kupiłam sobie różę i od razu pomyślałam o Tobie Okazuje się, że trafiłam w samą porę . Cudownie wszystko kwitnie, w Ogrodzie masz wszystko co uwielbiam, króluje naturalna swoboda, obfitość i przepiękne zestawienia roślin. Nie wyobrażam sobie Ogrodu bez wędrujących naparstnic, bodziszków, jarzmianek, które świecą jak broszki i falującej stipy. Poza tym piękne zdjęcia, ja ostatnio robię zdjęcia głównie telefonem, poczułam się trochę zawstydzona
Gdybyś miała chwilkę to prosiłabym, żebyś zajrzała do mnie, wstawiłam zdjęcia Balleriny, która mnie zachwyciła i mam wątpliwości jak ją posadzić..
Magara 23:02, 19 cze 2020

Anda napisał(a)

Dziękuję Ci bardzo U Ciebie będzie piękniej, tak myślę. Masz przestrzeń i możesz mieć gest przy nasadzeniach.
Naparstnice możesz przesadzać jak zauważysz małe siewki albo możesz je po prostu likwidować w miejscach nie za bardzo pasujących. Ja na razie nie kontroluję aż tak bardzo

Ewa, piękniej to nie będzie, ale miejmy nadzieję, że będzie kiedyś ładnie Wszystkiego na raz się nie da, już to wiem, więc: krok po kroku
violaskom 19:15, 20 cze 2020

Anda napisał(a)
Penstemon 'Paul SCHÖNHOLZER' i Caradonna ze stipą

Ewa bardzo podoba mi się ten Penstemon. Czy on wypuszcza tylko jedną gałązkę czy tworzy kępę? Ile masz tu sadzonek? Jest śliczny!
deszczowymaj 23:57, 20 cze 2020

Anda napisał(a)

Asiu, miałam dziś focić espeszly for ju moją pierwszą od dwóch dni kwitnącą jeżówkę, i co? Ulewa zniweczyła me plany
Dziękuję Ci

Ojej serio jak mi miło

co za głupia ulewa
sylwia_slomc... 00:06, 21 cze 2020

Pospacerowałam podziwiam za zestawienia, ślicznie psze Panią jest
Johanka77 00:17, 21 cze 2020

Ewcia przekolorowo!
Tak różowo to jeszcze nie miałaś nigdy.

Ślicznie, cukierkowo