Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 20:53, 28 lis 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)

Jak mi się podobają takie ogrody gdzie są tylko ścieżki pomiędzy roślinami i nie ma trawnika Ale przy mojej powierzchni nigdy się nie spełni bo bym nie była w stanie podołać temu wyzwaniu

Ojej, u Ciebie już teraz jest tyle pracy... Bez trawnika no way Dobrze, że masz dużą łąkę Tak w ogóle, to jestem ciekawa zmian u Ciebie po tym, jak drzewa osiągną już pokaźne rozmiary. Drzewa "robią" ogród

U mnie chusteczka, to sobie mogę poszaleć bez trawnika
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 20:55, 28 lis 2020

Roocika napisał(a)

Zimozielone paprocie mnie zaintrygowały, bardzo mi się podobają...
Na Twoich fotkach rośliny wyglądają przepięknie
Edit i łacińskie nazwy wyszukuję

W cienistych i półcienistych miejscach są świetne. Tak samo jak Helleborus, też zimozielony
Łacina mnie ratuje Sorry

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Pszczelarnia 20:56, 28 lis 2020

Anda napisał(a)

(...)

Nie mam takiej listy, ale mogę zrobić. Nie jestem pewna, czy nie będzie za obszerna Mam za to rabatowe "gotowce" na patelnię. Co wolisz?

Ando, może być gotowiec na patelnię. Dziękuję.
Roocika 20:57, 28 lis 2020

Anda napisał(a)

W cienistych i półcienistych miejscach są świetne. Tak samo jak Helleborus, też zimozielony
Łacina mnie ratuje Sorry

Przynajmniej się uczę
Pszczelarnia 21:01, 28 lis 2020

Ewo, ogród bez trawnika - super! I aksamitki z pietruszką to dla mnie bomba. Ładne, zgrane zestawienie. Ciski są takie puchate.

Zapomniałam dołożyć próchnicy alstromeriom w gruncie. Zrobić im jakąś pokrywę.

sylwia_slomc... 21:04, 28 lis 2020

Anda napisał(a)

Ojej, u Ciebie już teraz jest tyle pracy... Bez trawnika no way Dobrze, że masz dużą łąkę Tak w ogóle, to jestem ciekawa zmian u Ciebie po tym, jak drzewa osiągną już pokaźne rozmiary. Drzewa "robią" ogród

U mnie chusteczka, to sobie mogę poszaleć bez trawnika

Będzie las bo drzew mam posadzone masę i to raczej wszystko duże rosnące
nyna76 21:11, 28 lis 2020

No to będziemy śledzić Twoje poczynania, będzie super.
Waclaw 21:26, 28 lis 2020

Ewo, u Ciebie kwiatów jak w lecie. Tak kolorowo.
U mnie już zima na grządce. Jedynie ciemierniki zaczynają pokazywać pąki.
Napia 00:08, 29 lis 2020

Pięknie wygląda ogród jesienią i tyle jeszcze kolorów. Przyglądam się Twoim paprociom, cudne są, a ja w tym roku dopiero je odkryłam, więc szukam inspiracji. Pozdrawiam
Anda 11:16, 29 lis 2020

Pszczelarnia napisał(a)
Ewo, ogród bez trawnika - super! I aksamitki z pietruszką to dla mnie bomba. Ładne, zgrane zestawienie. Ciski są takie puchate.

Zapomniałam dołożyć próchnicy alstromeriom w gruncie. Zrobić im jakąś pokrywę.

Alstroemeriom zrób pokrywę w postaci liści, kompostu. Powinny tak dać radę w gruncie. Moje są w donicach. Jeśli temperatura zejdzie do poniżej -5 zaniosę je do garażu.

Trochę trawnika zostanie - przed tarasem, potem szerokie przejście do dalszej części i przed domkiem ogrodnika - tyle trawnika będzie. Srodkowa część przy szerokim przejściu będzie dużą jak na mój ogródek rabatą bylinową z dwoma drzewami

Aksamitki to te, które kiedyś Ci wysłałam w formie nasion. Z pietruszki się bardzo cieszę, bo nie zawsze się taka udaje

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies