Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 08:42, 18 lut 2021

Milka napisał(a)
Ewa, pokaż wiosnę, doczytałam u Madzi, że już ją widać

U mnie w ogrodzie kwitną przebiśniegi, a inne cebulowe wystawiają czubki. Do weekendu pewnie wszystko pójdzie w górę, bo ma być ciepło nawet w nocy. Wtedy zrobię jakieś fotki Teraz ptaki śpiewają i one zapowiadają wiosnę
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 08:43, 18 lut 2021

Waclaw napisał(a)

U mnie dzisiaj odwilż

U mnie nie było śniegu niestety, jedynie mróz, porządny jak na tutejsze regiony. Teraz cieszę się na zapowiadane wysokie temperatury
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 08:44, 18 lut 2021

Margerytka40 napisał(a)

W takim razie nie będę już szukać. Mam tę RK. Chcę przetestować ją z moimi herbacianymi różami. Zrobię próbę w tym roku. Wysiewa się i u mnie

Będzie ładny duet. Jak będziesz ją regularnie cięła, to będzie kwitła praktycznie całe lato
Mgduska 08:50, 18 lut 2021

A u nas dosypało śniegu i to sporo.
Ptaki śpiewają, ale one chyba reagują na długość dnia i chyba bardziej - jak ludzie- nie mogą się doczekać wiosny, niż ją czują. Tak myślę sądząc po naszej kaczce, która w tym sezonie pojawiła się na gnieździe 30 grudnia(!), zdążyła złożyć dwa jajka, które od razu wypatrzyły sroki, a potem przykryła to wszystko kilkudziesięciocentymetrowa warstwa śniegu. Słabo z tą intuicją, przyszła wyjątkowo wcześnie, przed wyjątkowo zimową zimą.
Roocika 09:49, 18 lut 2021

Ewa a u nas pełno śniegu i rano jeszcze mroziło -13.
Też już mam chyba dość śniegu
Fajnie, że u Ciebie idzie wiosna
sylwia_slomc... 10:53, 18 lut 2021

Anda napisał(a)
Zapraszam zatem do

https://www.ogrodowisko.pl/watek/10851-ogrod-botaniczny-w-solingen

Pięknie dziękuję Dobrze jest pooglądać takie drzewne dorodne okazy. Kocham drzewa, mój Em też , dla Niego w ogrodzie mogły by być tylko drzewa i krzewy
Wiolka5_7 11:18, 18 lut 2021

Ewcia, czekam na Twoje przedwiośnie
Agania 12:10, 18 lut 2021

Zazdroszczę tego przedwiośnia;D

U nas śpiąca aura i jeszcze zalega dużo białego.

Sam Kraków odstrasza tym czarnym brudnym, śniegiem.

Czekam na foteczki razem z dziewczynami
Agania 12:11, 18 lut 2021

Lecę na relację z Solingen
Ewik 07:55, 19 lut 2021

Anda napisał(a)

Ewuś, mamy ją w szkółce i przy kupnie zwróć uwagę na grubość pędów. Bierz tylko te z grubymi pędami od samego dołu. Ona jest bardzo kapryśna. Wiele sadzonek jest słabych. My w tym roku wyprzedajemy resztki i więcej jej już nie będziemy okulizować. Sam Kordes nam ją odradził.
Ta u mojej sąsiadki rozwija się dobrze Ma przepiękny kolor i pachnie. Jak sadzonka jest mocna, to ma dużo kwiatów i wygląda fenomenalnie.

Pięknie dziękuję za informację, mam ją zamówioną z gołym korzeniem, ale wtedy sprobuje podmienić na inną .
Nie pamiętam czy pytałam a może macie nautice? Tez jedna z nowszych .