Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Napia 10:42, 15 lut 2021

Bardzo spodobała mi się wycieczka do ogrodu botanicznego, szczególnie, że za oknem śnieg
Iwona100 22:00, 15 lut 2021

Anda napisał(a)

Daj znać, jak już ją posadzisz.

Na pewno się pochwalę moim Obeliskiem
Helen 06:35, 16 lut 2021

Iwona100 napisał(a)

Na pewno się pochwalę moim Obeliskiem

Hej Iwona, spojrzałam na Twoją wizytówkę, masz baaaaardzo ładny ogród Bardzo mi się podoba połączenie derenia variegata z różową jeżówką Będę jeszcze podglądać tę Twoją wizytówkę
Ewik 21:43, 16 lut 2021

Hej , przychodzę z pytaniem o róże Kaffe Fassett Rose , widziałam, że pisałaś że ma ją Twoja sąsaidka , jak sie sprawuje , kwitnie itp .
Iwona100 21:59, 16 lut 2021

Helen napisał(a)

Hej Iwona, spojrzałam na Twoją wizytówkę, masz baaaaardzo ładny ogród Bardzo mi się podoba połączenie derenia variegata z różową jeżówką Będę jeszcze podglądać tę Twoją wizytówkę

Bardzo dziękuję za miłe słowa. Połączeniem derenia z jeżówką zainspirowałam się też u kogoś na fotkach. Myślę,że w tym roku część zdjęć będzie się zmieniać na aktualne .
Anda 08:09, 17 lut 2021

gogo napisał(a)
Ewo, dzięki za możliwość zobaczenia ciekawych ogrodów, dla mnie bezcenne
Zaciekawiło mnie heptacodium, to bardzo ciekawy krzew, już go widzę u Ciebie

Grażynko masz jeszcze miejsce na coś nowego?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 08:10, 17 lut 2021

Milka napisał(a)
Ewa, zawsze zaglądam, bo dużo się tu dzieje, tylko ja już prawie nic u siebie nie wcisnę i zawsze smakiem muszę się obejść, co do roslin o których piszecie

Irenko, a ja zachwycam się tym właśnie, co masz u siebie. Nawet największy ogród ma jednak jakieś granice
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 08:11, 17 lut 2021

Roocika napisał(a)
Ewa, wszystkie roślinki sobie w kajeciku zapisałam
Macham

Asiu Mam nadzieję, że się przydadzą.
Anda 08:12, 17 lut 2021

Mgduska napisał(a)
Piękny ten ogród botaniczny Wiosna to wszędzie jest taka pora, że ach - ten potencjał aż kipi Tylko dobór kolorów mają lekko zgrzytający, ale co tam, jest kolorowo

Tak, dobór kolorów jest.... bardzo wiosenny
Kipiąca wiosna, to jest to czego mi teraz potrzeba, a właściwie wszystkim ogrodnikom.
Anda 08:16, 17 lut 2021

Margerytka40 napisał(a)
Ewa ja znowu do Ciebie z pytaniem. Czy widzisz różnicę w knautia h Mars Midget i Red Knight? Kojarzę, że chyba masz je obie. Chodzi mi o kolor kwiatu najbardziej. Wydaje mi się po zdjęciach z netu, że ta pierwsza jakby bardziej czerwona ale może to tylko złudzenie i niepotrzebnie przetrząsam oferty by ją znaleźć. Wymyśliłam ją na różankę

Asiu, tak, mam je obie i różnią się tylko wysokością. Mars Midget jest mniejsza, tak do uda, a Red Knight wysoka jak ta bezodmianowa. Kolor jest czerwonego wina, buraczka, żadna czerwień typowa. Knautia się wysiewa, ale nie w dużych ilościach
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies