Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 18:51, 10 lut 2021

Roocika napisał(a)
Aronia chyba mi już kiedyś Hania Gruszka polecała
Zawsze wertuję www.e-katalogroslin.pl i tam znalazłam tą strefę

A Prunus glandulosa 'Alba Plena'? U mnie też jest podana ta strefa
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
TAR 20:40, 10 lut 2021

Ewa, wisnia nipponska tylko -17, mam odmiane Brillant i nie sprawia żadnych klopotów a bywalo juz u mnie zimniej niz -17.w e-katalogu podaja dla niej strefę 5A
Waclaw 21:23, 10 lut 2021

Anda napisał(a)
Zapraszam zatem do

https://www.ogrodowisko.pl/watek/10851-ogrod-botaniczny-w-solingen

Z wielka przyjemnością spacerowałem. Dziekuję za możliwość.
Jakże ja lubię takie miejsca!
Anda 21:48, 10 lut 2021

TAR napisał(a)
Ewa, wisnia nipponska tylko -17, mam odmiane Brillant i nie sprawia żadnych klopotów a bywalo juz u mnie zimniej niz -17.w e-katalogu podaja dla niej strefę 5A

U nas podają strefę 6 od -17 do -23, duża rozpiętość. Poza tym polecają dla niej zaciszne miejsca. Tu w moich okolicach nie ma z nią problemów, ale w PL różnie bywa zimą. Fajnie, źe u Ciebie Brilliant daje radę Też chciałam ją kiedyś mieć, piękna jest.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 21:48, 10 lut 2021

Waclaw napisał(a)

Z wielka przyjemnością spacerowałem. Dziekuję za możliwość.
Jakże ja lubię takie miejsca!

Cieszę się, że Ci się podobało
gogo 00:21, 11 lut 2021

Ewo, dzięki za możliwość zobaczenia ciekawych ogrodów, dla mnie bezcenne
Zaciekawiło mnie heptacodium, to bardzo ciekawy krzew, już go widzę u Ciebie
Milka 06:17, 11 lut 2021

Ewa, zawsze zaglądam, bo dużo się tu dzieje, tylko ja już prawie nic u siebie nie wcisnę i zawsze smakiem muszę się obejść, co do roslin o których piszecie
Roocika 07:41, 11 lut 2021

Ewa, wszystkie roślinki sobie w kajeciku zapisałam
Macham
Mgduska 08:41, 11 lut 2021

Piękny ten ogród botaniczny Wiosna to wszędzie jest taka pora, że ach - ten potencjał aż kipi Tylko dobór kolorów mają lekko zgrzytający, ale co tam, jest kolorowo
Margerytka40 22:18, 14 lut 2021

Ewa ja znowu do Ciebie z pytaniem. Czy widzisz różnicę w knautia h Mars Midget i Red Knight? Kojarzę, że chyba masz je obie. Chodzi mi o kolor kwiatu najbardziej. Wydaje mi się po zdjęciach z netu, że ta pierwsza jakby bardziej czerwona ale może to tylko złudzenie i niepotrzebnie przetrząsam oferty by ją znaleźć. Wymyśliłam ją na różankę