Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

gogo 21:56, 22 maj 2021

Anda napisał(a)

Dziękuje Grażynko
Tak, to normalne, to róża okrywowa. Na tym pędzie będzie bardzo obficie kwitnąć

Ewo, dzięki, uspokoiłaś mnie
Mam nadzieję, że mnie nie zawiedzie z kwitnieniem, ma mnóstwo krótkopędów
Helen 22:19, 22 maj 2021

Anda napisał(a)

Dzięki Tam malwy akurat nie mam. Coraz więcej tych siewek pokazuje pierwszy właściwy listek i to wygląda na orliki. Mam sryliony orlików W innym miejscu znalazłam jeszcze inne siewki. Zrobię fotki to pokaże tą kolejną zagadkę
Lawenda też potrafi zaskakiwać jak widać

Ewa, masz doświadczenie z wysianymi orlikami? Czy one są takie same jak roślina wyjściowa?
gosika67 22:55, 22 maj 2021

Cześć Ewka ładnie ujęłaś roślinki, teraz chodzi za mną przywrotnik.Róża piękna, pozdrawiam.
sylwia_slomc... 18:21, 23 maj 2021

Ewa zobacz koniecznie ten film( a może już widziałaś )
https://www.youtube.com/watch?v=TD5UG2G5Gyg
Waclaw 20:43, 23 maj 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ewa zobacz koniecznie ten film( a może już widziałaś )
https://www.youtube.com/watch?v=TD5UG2G5Gyg

królestwo róż
Ewa777 01:08, 24 maj 2021

Anda napisał(a)

Jeśli teraz, to natychmiast i trzeba będzie je mocno przyciąć. Wtedy należy je potraktować jak róże sadzone z gołym korzeniem. Jeśli nie mają jeszcze liści na tych 15 cm po cięciu, to trzeba je będzie zakopczykować. Podlewanie obowiązkowe.

Mają listki. Czyli przesadzić, przyciąć. I kopczykować, czy bez kopczyków jeżeli mają listki? A jeżeli kopczykować, to kiedy odgarnąć kopczyki?
Podlewałam codziennie i padał deszcz dodatkowo.
Anda 12:16, 24 maj 2021

antracyt napisał(a)

Wiesz, że jedna z moich ulubionych róż w ogrodzie (herbaciana na przyśmietnikowej)też jest "marketowa" doniczkowa? Jest super zdrowa, pełna wigoru i pięknie zimuje, a w ogrodzie jest ponad 3 lata

Jasne, wierzę Ta moja jest miniaturką na nóżce i z tymi nie mam dobrych doświadczeń. Zobaczymy, jak sobie da u mnie radę, w doniczce na dodatek.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 12:17, 24 maj 2021

gogo napisał(a)

Ewo, dzięki, uspokoiłaś mnie
Mam nadzieję, że mnie nie zawiedzie z kwitnieniem, ma mnóstwo krótkopędów

To czekam na zdjęcia kwiatów
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 12:19, 24 maj 2021

Helen napisał(a)

Ewa, masz doświadczenie z wysianymi orlikami? Czy one są takie same jak roślina wyjściowa?

Nie, przynajmniej u mnie Mam kilka odmian i wszystkie się ze sobą krzyżują. Tak samo jak jeżówki Jeśli masz tylko jedną odmianę orlików to może dzieciątka też będą takie jak matki.
Anda 12:21, 24 maj 2021

gosika67 napisał(a)
Cześć Ewka ładnie ujęłaś roślinki, teraz chodzi za mną przywrotnik.Róża piękna, pozdrawiam.

Hej Gosiu Fajnie, że piszesz Przywrotnika polecam. U mnie zawsze niezawodny.
Pozdrowienia dla Ciebie i sióstr
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies