Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 15:00, 24 maj 2021

Basia_KRK napisał(a)
Ewa, mam pytanie o róże w donicach. Mam sadzonkę Munstead Wood, póki nie mam dla niej zrobionej rabaty, chcę ją posadzić w donicy. Zestawić ją z jakimiś innymi bylinami, czy solo?

Lepiej solo i ewentualnie dostawić drugą donicę z jakąś byliną lub trawą
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 15:01, 24 maj 2021

Basia_KRK napisał(a)

Ewa, kupiłam przez internet... Wysiałam pojedynczo bezpośrednio do wielodoniczek, potem leżały na podłogówce, a ziemia była dość mocno wilgotna i były pod przykrywą. Wydawało mi się, że coś kiełkowało, ale finalnie nic z tego.. Mam 1 sztukę. Co z nią zrobić? Usunąć już z tej wielodoniczki?

Przepikuj do większej. Jak się ukorzeni i wzmocni to posadź w miejscu docelowym

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
inka74 16:06, 24 maj 2021

Pytanie mam bo zgłupiałam. Na stronie Austina róża Harlow Carr ma wymiary 90x90. A na metce 125x1 m - ile ona u ciebie ma? Dobrze kojarzę, że w donicy jest u ciebie?
Anda 16:32, 24 maj 2021

Tak, Harlow Carr mam w donicy. Dlatego jest dość mała, nie ma metra, góra 70 cm i ładnie się przewiesza. W gruncie metr na pewno osiągnie. Jest mega kolczasta.
Mgduska 11:43, 25 maj 2021

Ja też nie mam ręki do orlaji, mimo stratyfikacji nie wzeszła w domu, a na rabacie - ciężko powiedzieć - miejsce siewu zaznaczyłam i nie pielę Ale skończyły mi się już nasiona, więc więcej prób nie będzie.

tulucy 11:52, 25 maj 2021

odpukam, żeby nie zapeszać, ale jakby co, to nasionkami orlai będę mogła się podzielić. Zbieram "na przednówku", żeby były zmrożone po zimie u mnie już sama się sieje.
Basilikum 12:02, 25 maj 2021

Orlaya jak marchewka bardzo dlugo wschodzi
Mgduska 12:17, 25 maj 2021

tulucy napisał(a)
odpukam, żeby nie zapeszać, ale jakby co, to nasionkami orlai będę mogła się podzielić. Zbieram "na przednówku", żeby były zmrożone po zimie u mnie już sama się sieje.

To jakby co, daj znać
SlonecznyOgrod 12:52, 25 maj 2021

Ewuś u mnie pytanko do Ciebie zostawiłam o przestrzeń dla róży w wolnej chwilce podpowiedz mi, bo Ty się znasz
sarenka 20:44, 25 maj 2021

Ewa, mogłabyś mi pomóc z diagnoza co dolega mojej trzmielinie??google podpowiada, że to może być antraktoza.