Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 15:27, 10 lut 2016

Ewa777 napisał(a)

Pytałam o pogodę, bo pisałaś, kilka wątków wcześniej, że trzeba się liczyć z przymrozkiem. Oczywiście pomyliłam regiony Chciałam zapytać o pogodę u Ciebie Nie wybieram się aż tak daleko
U mnie nie zapowiadają już mrozów - jedynie jakieś -1 - -2'C nocą, ale to bardzo rzadko.

U nas czasem marzec jest bardzo zdradliwy. W dzien sloneczko mocno juz przygrzewa a w nocy przymrozek ok. -5 a roslinka juz rozhartowana moze byc. Takiej pogody nie lubie.
Najgorsze ze przed domem moja roza Summer Song juz ladnie puszcza listki. Ona wlasciwie cala zime nie spala. Czy bedzie ladnie kwitnac taka niewyspana? Musze jej duzo papu dac, moze i kawe nawet
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 15:28, 10 lut 2016

MirellaB napisał(a)
Dzisiaj tylko macham

Mirelko, odmachuje Jak tam zdrowko? Lepiej troche, czy dalej "pociagajaca" jestes?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Milka 17:17, 10 lut 2016

Anda napisał(a)
Justi, Phantom duży jest docelowo, ale bardzo ładny.

Ale jest piękna i tez na mojej liście, ale nie wiem, gdzie je wcisnąć, ogród mi się kurczy
MirellaB 17:52, 10 lut 2016

Anda napisał(a)

Mirelko, odmachuje Jak tam zdrowko? Lepiej troche, czy dalej "pociagajaca" jestes?

Miło, że pytasz bardzoooooo pociągająca jestem, a jeszcze eM bardzo źle się czuje, no koszmar normalnie

Wzięłam jeszcze pod opiekę psa od cioci, bo wyjechała na wycieczkę i teraz mam trzy, a ten piesek jest niepełnosprawny, więc trochę utrudniona sprawa

Mam nadzieję, że jutro już będzie lepiej

Szkoda, że avatarek zmieniłaś, poprzedni uwielbiałam

Kawa 19:49, 10 lut 2016

hej
no Ewuś taką Cię lubię

ja panuję pas hortek tylko się zastanawiam czy wytrzymają w pełnym słońcu
Anda 19:53, 10 lut 2016

Milka napisał(a)
Ale jest piękna i tez na mojej liście, ale nie wiem, gdzie je wcisnąć, ogród mi się kurczy

No, to jak u mnie Choć wierzyć mi się nie chce, że nie masz już miejsca
Anda 19:55, 10 lut 2016

MirellaB napisał(a)

Miło, że pytasz bardzoooooo pociągająca jestem, a jeszcze eM bardzo źle się czuje, no koszmar normalnie

Wzięłam jeszcze pod opiekę psa od cioci, bo wyjechała na wycieczkę i teraz mam trzy, a ten piesek jest niepełnosprawny, więc trochę utrudniona sprawa

Mam nadzieję, że jutro już będzie lepiej

Szkoda, że avatarek zmieniłaś, poprzedni uwielbiałam

Współczuje Ci bardzo. Jak człowiek chory, to wszystko trudniejsze się staje. Oby jutro było lepiej
Anda 19:58, 10 lut 2016

Kawa napisał(a)
hej
no Ewuś taką Cię lubię

ja panuję pas hortek tylko się zastanawiam czy wytrzymają w pełnym słońcu

Mam Anabelkę na patelni i wytrzymuje, ale trzeba ją często podlewać, w upały codziennie. Grandiflora u mnie też na pełnym słońcu i daje radę. W upały też wody dużo potrzebuje. Limelight i tego typu hortki na pewno dadzą radę w słońcu.

Ewik 20:23, 10 lut 2016

Mozesz wkleić fotkę grandiflory ? ile ją masz?
anna_t 20:26, 10 lut 2016

Ewik tu masz https://www.ogrodowisko.pl/watek/6070-doswiadczalnia-bylinowo-rozana?page=247