Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Basilikum 10:38, 19 maj 2016

ja pytalam o krople w aptece i chcieli 14€ za buteleczke chyba 100 ml a mi te 100 ml to na 10 lat wystarczy. No i oczywiscie nie mieli ich tylko zamawiac musieli by wiec jeszcze raz bym do tej apteki isc musiala. Kupie w Pl, bo do zaprawiania nasion tez dobre sa.
Moja gnojowka juz prawie gotowa, wyciag juz zrobiony i stygnie wieczorem bede pryskac
Milka 10:41, 19 maj 2016

Moją gnojówkę psy wypiły nową muszę robić
Milka 10:42, 19 maj 2016

makkasia napisał(a)
poczekajmy może jeszcze trawy się co niektóre obudzą
Gnojówka z pokrzywy będzie użyta bo jest gotowa, gnojówka z mlecza sie robi.
czytałam, ze aby zabić choć troche zapach oprócz mączki bazaltowej kropli walerianowych nalać. Zdjęcia jak zwykle zjawiskowe
Twoja tojeść w takim samym stadium jak moja - ja wyhodowałam swoją z nasionek w tamtym roku miały tylko liście. Część wyrwałam bo myślałam, ze nic z tego nie będzie a 2 zostawiłam. Przezimowały bez okrywania i zaczynają kwitnąć

U mnie jakoś ta gnojówka długo stoi, z braku czasu i potem o dziwo nic juz nie śmierdzi, ale jest taka oleista
Anda 10:47, 19 maj 2016

Basilikum napisał(a)
ja pytalam o krople w aptece i chcieli 14€ za buteleczke chyba 100 ml a mi te 100 ml to na 10 lat wystarczy. No i oczywiscie nie mieli ich tylko zamawiac musieli by wiec jeszcze raz bym do tej apteki isc musiala. Kupie w Pl, bo do zaprawiania nasion tez dobre sa.
Moja gnojowka juz prawie gotowa, wyciag juz zrobiony i stygnie wieczorem bede pryskac

No właśnie juz o tym pisałyśmy, że strasznie droga. Taki zapach to przecież nic strasznego. Przy polach mieszkam to sie i innych zapachów nawącham
Dzisiaj komisja europejska ma zdecydować w sprawie glyphosatu. 40% upraw tutaj jest tym pryskane. Ciekawa jestem, czy zdobędą się na odwagę i zabronią używania.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 10:48, 19 maj 2016

Milka napisał(a)
Moją gnojówkę psy wypiły nową muszę robić

No nie żartuj Jakie te psy maja dziwne gusta
Może jak moja trochę dłużej postoi to też przestanie waniać Wypróbuję
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Milka 10:49, 19 maj 2016

Anda napisał(a)

Miskanty wrażliwe, może powinno sie je rozsadzać wiosną, żeby zdążyły sie ukorzenić.

Zdecydowanie wiosna to lepsza pora
Kawa 10:53, 19 maj 2016

hej Ewuś nie nadażam za wątkami
macham mocno
Anda 10:54, 19 maj 2016

Milka napisał(a)

Zdecydowanie wiosna to lepsza pora

W ogóle to prawie wszystko już sadzę i rozsadzam wiosną. Nauczyłam się po tym, jak pare lat temu ukatrupiłam piękne jeżówki sadząc je jesienią do gruntu
Anda 10:55, 19 maj 2016

Kawa napisał(a)
hej Ewuś nie nadażam za wątkami
macham mocno

Hej Kamilko, to możemy podać sobie ręce, ja tez nie
W ogóle to coś mnie bierze i taka jestem dziś obolała i nic mi sie nie chce. Kiepsko ze mną.
Kawa 10:58, 19 maj 2016

Anda napisał(a)

Hej Kamilko, to możemy podać sobie ręce, ja tez nie
W ogóle to coś mnie bierze i taka jestem dziś obolała i nic mi sie nie chce. Kiepsko ze mną.

okład z młodej męskiej piersi zrób
pociesze cię że mi sie też nie chce