Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 22:22, 02 cze 2016

KasiaW76 napisał(a)

kiedy ja dokladnie scinasz? moja wchodzi w kwitnienie wiec chyba nie teraz?

Ta niska kwitła od początku kwietnia i jedna cześć juz scielam. Ta wysoka zaczęła dopiero i będę ja ścinać tak w połowie czerwca.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 22:26, 02 cze 2016

aga_podlasie napisał(a)
A co tam masz w tych pięknych szarych skrzyniach? I co tam okrywasz?

Trochę truskawek i warzywek, cebula, marchewka, kalarepka, sałata, pomidorki i jeden ogórek, resztę zjadły ślimaki Przykrywam warzywka, bo pomidorki i marchewki jeszcze małe i kosy by mi pewnie wszystko przekopały. Poza tym marchewka jest przysmakiem larw jakichś muszek i siatka ma ją chronić.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
rozark 22:52, 02 cze 2016

różano się zaczyna robić i kolorowo
babka 23:02, 02 cze 2016

Wiesz, nie wiem które zdjęcie piękniejsze, niesamowicie ukwiecony masz ogród. Bardzo mi się u Ciebie podoba. Róże, piwonie bujne i zdrowe, moidzio wprost
I zerknęłam na szałwię, nosz kurcze ja mam znów pomyloną .... wrrrrr
jazzy 00:27, 03 cze 2016

Ewa, Twoje zdjęcia to balsam dla duszy mej
ps. Mam róże. Powiedz proszę czy to miejsce okulizacji poniżej czy powyżej gruntu ma być? Bo mam wrażenie, że każdy mówi co innego Help!
Sylvana 00:45, 03 cze 2016

Anda napisał(a)

Po dłuższej przerwie wpadłam popodziwiać foty i rośliny.
A co to takiego, co z kocimiętką sobie rośnie?
Śliczne zdjęcia i ogród...kolorowy i pachnący
06:08, 03 cze 2016
zapisałam mój notatkowy excel pęka w szwach

07_Rene 08:21, 03 cze 2016

Też miałam pytać o tą roślinkę ale Agcia mnie już wyręczyła. Jeżeli to jest tojeść ciemnopurpurowa, a tak mi google pokazało polską nazwę, to powinna u nas zimować - piszą, że to strefa 5. Ale wymaga gliniastych i wilgotnych gleb - u mnie byłoby jej dobrze Ciekawe czy jest dostępna w pl?

Anda napisał(a)

Pooglądałam zdjęcia. Bardzo mi się podoba u Ciebie, to wiesz.... Róża zapączkowana na maxa i to tylko na gnojówce z pokrzywy? Trudno uwierzyć...Czy ten neem też nawozi rosliny czy tylko je chroni?
Kawa 08:25, 03 cze 2016

Ewunia piękny ten twój ogród ale to wiesz przecież
mówił mój em że leje i leje i końca deszczu nie widać
dobrze że na górce mieszkasz
macham
Juzia 09:04, 03 cze 2016

Tę tojeść to chyba Madżen ma. Popytajcie gdzie kupiła