Ale z tym zapachem się Ewa zgrałyśmy twój wpis zobaczyłam po publikacji mojego.
Przepraszam, że się wtrącę - Ania ja mam młodą Swany i się zawiodłam. Śmieci strasznie. Puszcza długie badyle, leży kwiatami w dół a zielone w górę. Musiałam wiązać. Poczekam jeszcze sezon ale chyba eksmisja będzie. Ja chciałam niską taką kopiastą a to jakieś monstrum jest.
No to mysle ze zarowno Mme Boll jak i Jude wyladuja u Ciebie w ogrodzie Jude ma zapach zupelnie inny niz roze ktore znam, taki owocowo-egzotyczny. Mme Boll wiadomo, jak stare roze.
Tez jestem ciekawa, jak YL zime przetrwa. Kopiec jej zrobie az po szyje Moja MW mlodziutka, w donicy, puszcza nowe galazki
SS jest sliczna. Moj aparat wariuje, gdy ja fotografuje. Kompletnie nie trafia z kolorem. Potem musze w kompie poprawiac. U mnie gdy przekwita ten brazowy pomarancz nabiera rozowego odcienia. Zmienia sie prawie z godziny na godzine. Zapach cudny i w bezwietrzne dni czuc go juz na metr od rozy
Iwona czyli masz takie samo zdanie jak ja :/ nerwa mam bo mam 5szt, cholera tyle kasy w błoto :/ ja zadałam pytanie w watku o cieciu ale chyba nici z tego będą
mam niemiecki katalog róż od Kasya i mnie naszło na ogladanie
napisz mi proszę jeszcze jak jest po niemiecku krzaczasta, rabatowa i pnąca
nie męczę za bardzo?
Spoko Aniu, w ogole nie meczysz
Krzaczasta - Strauchrose, Buschrose
Rabatowa - Beetrose
Pnaca - Kletterrose albo Rambler, ale wtedy to juz takie wielkie pnace
Jesli gdzies bedzie napisane Floribunda, to znaczy ze prawie nonstop kwitnie