Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

inka74 18:49, 19 sie 2016

Ale z tym zapachem się Ewa zgrałyśmy twój wpis zobaczyłam po publikacji mojego.

Przepraszam, że się wtrącę - Ania ja mam młodą Swany i się zawiodłam. Śmieci strasznie. Puszcza długie badyle, leży kwiatami w dół a zielone w górę. Musiałam wiązać. Poczekam jeszcze sezon ale chyba eksmisja będzie. Ja chciałam niską taką kopiastą a to jakieś monstrum jest.
anna_t 18:58, 19 sie 2016

Anda napisał(a)

Aniu, nie mam. W ogóle nie mam okrywowych. Nie mam miejsca na te "pożeraczki przestrzeni"

hhahahah aha dobrze wiedzieć
chyba ją wywale
Anda 19:01, 19 sie 2016

anna_t napisał(a)

hhahahah aha dobrze wiedzieć
chyba ją wywale

A widzaialas co powyzej Twojego postu napisala Iwona?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
anna_t 19:05, 19 sie 2016

Ewa co to znaczy blattgesundheit?mehltau?sternrubtau?
Anda 19:08, 19 sie 2016

inka74 napisał(a)
Madame Boll i Jude the Obscure mnie urzekły kształtem kwiatu. Będę je w szkółkach szukała na miejscu bo najpierw muszę powąchać zanim kupię dla mnie róża bez zapachu to nie róża.

U mnie YL kupiony w lipcu duży, w 5 litrowej donicy. Jestem ciekawa jak z czasem się będzie zmieniać. I jak zimę przetrwa. Zapach ma stosunkowo mocny, jak u starych róż, taki świeży. YL to żarówiasty róż a do MW ze 2-3 odcienie jej brakuje. Moja MW bardzo ciemna była.

Wiesz, obie mamy Summer Song. Kocham ją ma obłędny kolor, u mnie taki bardziej ceglasty niż pomarańczowy, i ten zapach... ech

No to mysle ze zarowno Mme Boll jak i Jude wyladuja u Ciebie w ogrodzie Jude ma zapach zupelnie inny niz roze ktore znam, taki owocowo-egzotyczny. Mme Boll wiadomo, jak stare roze.

Tez jestem ciekawa, jak YL zime przetrwa. Kopiec jej zrobie az po szyje Moja MW mlodziutka, w donicy, puszcza nowe galazki

SS jest sliczna. Moj aparat wariuje, gdy ja fotografuje. Kompletnie nie trafia z kolorem. Potem musze w kompie poprawiac. U mnie gdy przekwita ten brazowy pomarancz nabiera rozowego odcienia. Zmienia sie prawie z godziny na godzine. Zapach cudny i w bezwietrzne dni czuc go juz na metr od rozy
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
anna_t 19:09, 19 sie 2016

inka74 napisał(a)
Ale z tym zapachem się Ewa zgrałyśmy twój wpis zobaczyłam po publikacji mojego.

Przepraszam, że się wtrącę - Ania ja mam młodą Swany i się zawiodłam. Śmieci strasznie. Puszcza długie badyle, leży kwiatami w dół a zielone w górę. Musiałam wiązać. Poczekam jeszcze sezon ale chyba eksmisja będzie. Ja chciałam niską taką kopiastą a to jakieś monstrum jest.

Ewa teraz dopiero przeczytałam ..

Iwona czyli masz takie samo zdanie jak ja :/ nerwa mam bo mam 5szt, cholera tyle kasy w błoto :/ ja zadałam pytanie w watku o cieciu ale chyba nici z tego będą
Anda 19:09, 19 sie 2016

Kasya napisał(a)

no to ideał

No prawie. Moja wlasnie zlapala plamistosc. Ech, ten cien rankiem na rabacie nie jest zbyt dobry...
Anda 19:11, 19 sie 2016

anna_t napisał(a)
Ewa co to znaczy blattgesundheit?mehltau?sternrubtau?

Blattgesundheit - zdrowotnosc liscia
Mehltau - maczniak
Sternrußtau - czarna plamistosc
anna_t 19:12, 19 sie 2016

mam niemiecki katalog róż od Kasya i mnie naszło na ogladanie
napisz mi proszę jeszcze jak jest po niemiecku krzaczasta, rabatowa i pnąca
nie męczę za bardzo?
Anda 19:18, 19 sie 2016

anna_t napisał(a)
mam niemiecki katalog róż od Kasya i mnie naszło na ogladanie
napisz mi proszę jeszcze jak jest po niemiecku krzaczasta, rabatowa i pnąca
nie męczę za bardzo?

Spoko Aniu, w ogole nie meczysz
Krzaczasta - Strauchrose, Buschrose
Rabatowa - Beetrose
Pnaca - Kletterrose albo Rambler, ale wtedy to juz takie wielkie pnace

Jesli gdzies bedzie napisane Floribunda, to znaczy ze prawie nonstop kwitnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies