Storczyki dają radę polecam utalentowanym skoro u mnie żyją to u każdego dadzą radę
Znów troszkę nacieszyłam duszę i oczy Twoimi różami i kompozycjami Proszę o więcej.
Moja Jude w tym roku skromnie, choć teraz ruszyła i ma więcej pąków. Więc czekam na kwiaty. Deszcz wyjątkowo jej szkodzi. Wszystkie kwiaty padały szybko po deszczach. Ostatnio miała jeden kwiat i nie było wielkich ulew to trochę sobie powąchałam ;D Teraz czekam na kolejne.
a storczyka o malo niedawno nie usmiercilam. Duzo mam roslin i podlewam a tego jakos omijalam, bo storczyk malo potrzebuje. No i tak go skutecznie omijalam, ze mu zzolkly liscie (jeszcze sie nie kapnelam dlaczego) i zwiedly kwiatki - dopiero mnie serce ruszylo o co biega. Troche wody uratowalo na szczescie sytuacje i dalej pieknie kwitnie.
"Nie moge na dluzej zostac" -wyszeptala Chwila Szczescia - "ale wloze w Twoje serce wspomnienia"
witaj Ewo, przyciągnięta absolutnie cudnymi różami i ich zdjęciami wsiąkłam w twój ogródek i nie mogę się oderwać. Następne róże wpisałam na listę chciejstw jesiennych
Zastanawia mnie Young Lycidas u ciebie i jej kwiaty a właściwie ich kształt. Taki bardziej podobny do piwonii. Luźny i otwarty. U mnie jest ona młoda, miesiąc dopiero ale kwiatów już sporo miała, tak z 12 sztuk i one inne są. U mnie kielichowe jak do białego wina, mocno skupione, bardzo dużo płatków skupionych w środkowej części. Takich jakby poskręcanych. Po 3 do 5 pąków obok siebie. A u ciebie trochę inna się wydaje. Tylko kolor taki żarówiasty róż mi się zgadza. W sumie niewiele osób ją ma na forum. U Marzenki podobne kwiaty jak u mnie. Zastanawiam się, czy ta róża tak bardzo zmienna jest... Bardzo lubię jej zapach. I kolor jest obłędny. Nie wiem czy nie za mało miejsca jej zostawiłam.
Czy mogłabyś swoją pokazać w całej okazałości? Jak ona duża u ciebie jest? I bardziej strzelista czy rozkłada się na boki?
Jakie tam niekonkrety. Po prostu nie można wiedzieć takich rzeczy od razu. Teraz możesz się w spokoju pozastanawiać, bo już wiesz, ze miedzy klasami róż mogą być spore różnice