Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

babka 22:16, 16 sie 2016

Róże jak malowane, cudowne
Mixtoorka 08:39, 17 sie 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Mam podobne objawy. W ostatnich dwóch latach uśmierciłam sporo domowych roślin.

Storczyki dają radę polecam utalentowanym skoro u mnie żyją to u każdego dadzą radę

Znów troszkę nacieszyłam duszę i oczy Twoimi różami i kompozycjami Proszę o więcej.

Moja Jude w tym roku skromnie, choć teraz ruszyła i ma więcej pąków. Więc czekam na kwiaty. Deszcz wyjątkowo jej szkodzi. Wszystkie kwiaty padały szybko po deszczach. Ostatnio miała jeden kwiat i nie było wielkich ulew to trochę sobie powąchałam ;D Teraz czekam na kolejne.
Basilikum 08:57, 17 sie 2016

a storczyka o malo niedawno nie usmiercilam. Duzo mam roslin i podlewam a tego jakos omijalam, bo storczyk malo potrzebuje. No i tak go skutecznie omijalam, ze mu zzolkly liscie (jeszcze sie nie kapnelam dlaczego) i zwiedly kwiatki - dopiero mnie serce ruszylo o co biega. Troche wody uratowalo na szczescie sytuacje i dalej pieknie kwitnie.
makkasia 10:19, 17 sie 2016

Sliczne te donicowe róże, miałam w donicach kilka lat okrywówki - ale marniały. Może okrywowe nie nadaja sie donic?
Piękna ławka
inka74 18:36, 18 sie 2016

Anda napisał(a)
Drugi kwiat Young Lycidas. Pierwszy mnie przeraził i nie mam fotek

witaj Ewo, przyciągnięta absolutnie cudnymi różami i ich zdjęciami wsiąkłam w twój ogródek i nie mogę się oderwać. Następne róże wpisałam na listę chciejstw jesiennych
Zastanawia mnie Young Lycidas u ciebie i jej kwiaty a właściwie ich kształt. Taki bardziej podobny do piwonii. Luźny i otwarty. U mnie jest ona młoda, miesiąc dopiero ale kwiatów już sporo miała, tak z 12 sztuk i one inne są. U mnie kielichowe jak do białego wina, mocno skupione, bardzo dużo płatków skupionych w środkowej części. Takich jakby poskręcanych. Po 3 do 5 pąków obok siebie. A u ciebie trochę inna się wydaje. Tylko kolor taki żarówiasty róż mi się zgadza. W sumie niewiele osób ją ma na forum. U Marzenki podobne kwiaty jak u mnie. Zastanawiam się, czy ta róża tak bardzo zmienna jest... Bardzo lubię jej zapach. I kolor jest obłędny. Nie wiem czy nie za mało miejsca jej zostawiłam.
Czy mogłabyś swoją pokazać w całej okazałości? Jak ona duża u ciebie jest? I bardziej strzelista czy rozkłada się na boki?
Anda 12:36, 19 sie 2016

Sylvana napisał(a)

Ewcia dziękuję bardzo.
Muszę najpierw zgłębić bardziej temat, bo widzę, że nie potrzebnie Ci głowę zawracałam swoimi niekonkretami. Na sugerowaną stronę na pewno zajrzę i jak już będę miała lepiej sprecyzowane pytania, to poproszę Cię o radę.
Tymczasem jeszcze raz bardzo Ci dziękuję, bo już wiem że muszę pomyśleć nad poprawkami.

Jakie tam niekonkrety. Po prostu nie można wiedzieć takich rzeczy od razu. Teraz możesz się w spokoju pozastanawiać, bo już wiesz, ze miedzy klasami róż mogą być spore różnice
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 12:38, 19 sie 2016

tulucy napisał(a)
Ewa normalnie nie nadrobię
macham pourlopowo

Lucy, o żadnych ważnych rzeczach nie było mowy, więc się nie stresuj Ja po trzech dniach niebytności nic nie mogę nadrobić Macham słonecznie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 12:39, 19 sie 2016

Ewik napisał(a)
Donicowe róże cudne.MW mam 2 od jesieni i już ją lubię, aczkolwiek każda rośnie inaczej ☺

Właśnie jestem jej bardzo ciekawa. Wszędzie czytam, że róża wspaniała
Anda 12:39, 19 sie 2016

Ewik napisał(a)
Donicowe róże cudne.MW mam 2 od jesieni i już ją lubię, aczkolwiek każda rośnie inaczej ☺

Właśnie jestem jej bardzo ciekawa. Wszędzie czytam, że róża wspaniała
Anda 12:40, 19 sie 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Róża piękna i w tej kompozycji jeszcze piękniejsza!

Na dodatek, gdy jest nie do końca rozwinięta, to pachnie słodko i tak jakby anyżowo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies