Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

inka74 19:50, 19 sie 2016

anna_t napisał(a)

Ewa teraz dopiero przeczytałam ..

Iwona czyli masz takie samo zdanie jak ja :/ nerwa mam bo mam 5szt, cholera tyle kasy w błoto :/ ja zadałam pytanie w watku o cieciu ale chyba nici z tego będą

Zanim ją kupiłam czytałam, że polecana... Chyba wszystko zależy co komu się podoba. Na plus ilość kwiatów i w miarę zdrowa jest. Reszta na minus. Ja jeszcze kombinuję albo z puszczeniem jako niska pnąca albo mini kulkowana po pierwszym kwitnieniu. Cięcie mam wrażenie jeszcze bardziej ją pobudza do wypuszczania długich badyli.
MirellaB 19:58, 19 sie 2016

A ja czekam na kolejne kwitnienie Summer Song
19:59, 19 sie 2016
Andziu a jaka ty masz duża ta działke ze tak mało miejsca masz?
anna_t 20:48, 19 sie 2016

inka74 napisał(a)

Zanim ją kupiłam czytałam, że polecana... Chyba wszystko zależy co komu się podoba. Na plus ilość kwiatów i w miarę zdrowa jest. Reszta na minus. Ja jeszcze kombinuję albo z puszczeniem jako niska pnąca albo mini kulkowana po pierwszym kwitnieniu. Cięcie mam wrażenie jeszcze bardziej ją pobudza do wypuszczania długich badyli.

no ja też się zasugerowałam zdaniem szefowej i kupiłam. u mnie rośnie na delikatnej skarpie i 2 złapały coś bo mają żółte liście i juz wogole sa paskudne..będę drążyc temat jak je ogarnąć to dam Ci znać jak się czegoś dowiem
anna_t 20:49, 19 sie 2016

Anda napisał(a)

Spoko Aniu, w ogole nie meczysz
Krzaczasta - Strauchrose, Buschrose
Rabatowa - Beetrose
Pnaca - Kletterrose albo Rambler, ale wtedy to juz takie wielkie pnace

Jesli gdzies bedzie napisane Floribunda, to znaczy ze prawie nonstop kwitnie

dziękuję
Mixtoorka 21:40, 19 sie 2016

Anda napisał(a)

Właśnie zaczynam zgrywać fotki na kompa. Może uda mi się już dziś jakieś wrzucić.

Na razie dla Ciebie Jude

Muuaaa!Cudowna!
Mixtoorka 21:40, 19 sie 2016

Anda napisał(a)

dubel.

Ewuniu dziękuję. Pięknie Twojej Jude, piękne towarzystwo
inka74 22:00, 19 sie 2016

Aniu - będę wdzięczna za info o Swany.

Ewa nie znalazłam u ciebie ale przy takiej ilości stron mogłam przegapić: ostatnio nabyłam 2 róże, które pięknie kwitną i pachną. Minerva fioletowa niewysoka. I Boscobel Austina. Ta nie dość, że u mnie cudnie pachnie to jeszcze kwiaty w różnych fazach rozwoju inaczej wyglądają. Od filiżanek z brzoskwiniową nutką po różowe kielichy. Bardzo ją lubię. U innych z nią różnie ale u mnie obie w pierwszej 10.

W końcu wzięłam kartkę i spisałam wszystkie swoje róże. Więcej mi wyszło niż z pamięci jak liczyłam. 42 gatunki mi wyszło to już chyba trzeba leczyć bo już kombinuję jakby jeszcze kilka zmieścić. Oprócz Madame Boll i Jude jeszcze Pashmina, Aquarell i Tradescent mi się marzy ale muszę powąchać. I coś ciepło żółtego wysokiego - miał być Graham Thomas ale tu nigdzie nie ma wersji pnącej. Chyba z UK przywiozę/zamówię w październiku bo już lekka determinacja.
tulucy 22:17, 19 sie 2016

Ewa, jutro postaram się o zdjęcie Sophy's, ona dla mnie jest czysto różowa, nie widzę w niej czerwonego, no może w pąku...
tulucy 22:24, 19 sie 2016

U mnie choroba postępuje i mus się zacząć leczyć - zamówione 8 nowych

Swany mam, podsadziłam obok Ghislaine de Feligonda przy pergoli docelowo, w razie czego puszczę na kratkę też...