Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 08:35, 28 lut 2017

oliwka napisał(a)
Ewa, przepraszam, że jeszcze zawracam glowę, ale napisalas zeby na jedna donicę posadzić max 1 różę. Tylko nie wiem dokładnie jak je rozmieścić ? Pomiędzy miłorzębami czy w ogóle zrezygnować z drugiego i w jego miejsce posadzić różę?

No coś Ty, nie przepraszaj, dywagacje o różach lubię najbardziej Lubię nasadzenia asymetryczne, wprowadzają większą dynamikę. Posadzilabym przy jednym końcu drzewko na pniu, a drugim różę. Sadzilabym tylko jedno drzewko na pniu. Dowiedziałaś się, czy miłorzęby lubią ziemię dla róż? Ostróżki lubią na pewno, bo lubią mieć dużo pokarmu i niezbyt suchą glebę.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 08:45, 28 lut 2017

Jana napisał(a)
To jesteśmy dwie z moim tempem to ja będe w czerwcu ciąć

Uwiniesz się na pewno szybciej
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
mira 08:59, 28 lut 2017

Czytam o rozważaniach o różach a ja się patrzeć na nie nie mogę. Wczoraj caly dzień popracowałam i widzialam ze moje duże krzaki do kopców wymarzły. Bedzie wielkie cięcie i niskie kwitnienie. Jak u ciebie przezimowaly?
katel 09:06, 28 lut 2017

Anda napisał(a)

Wcale się nie dziwię. Jedyna nadzieja, że w PL będzie mu za zimno i nie dojdzie do Ciebie

Znalazłam informacje że w 2016 dotarły
Anda 09:20, 28 lut 2017

mira napisał(a)
Czytam o rozważaniach o różach a ja się patrzeć na nie nie mogę. Wczoraj caly dzień popracowałam i widzialam ze moje duże krzaki do kopców wymarzły. Bedzie wielkie cięcie i niskie kwitnienie. Jak u ciebie przezimowaly?

Jeszcze nie wszystkie tak do końca obejrzałam, ale raczej dobrze. Muszę się jeszcze Jude i Young Lycidas przypatrzeć.
Po mocnym cięciu będzie też mocny przyrost, to tak na pocieszenie
Anda 09:21, 28 lut 2017

katel napisał(a)

Znalazłam informacje że w 2016 dotarły

Wszędzie? Czy tylko na zachodzie?
abiko 09:24, 28 lut 2017

Anda napisał(a)

Posadzilabym przy jednym końcu drzewko na pniu, a drugim różę. Sadzilabym tylko jedno drzewko na pniu. Dowiedziałaś się, czy miłorzęby lubią ziemię dla róż? Ostróżki lubią na pewno, bo lubią mieć dużo pokarmu i niezbyt suchą glebę.

No to poczytałam, żeby chociaż ang
Dzięki.

Ja mam miłorzęba koło róży i nic mu nie jest. Róże dokarmiam i rośnie, dokładnie Sympathie.
Anda 09:38, 28 lut 2017

abiko napisał(a)

No to poczytałam, żeby chociaż ang
Dzięki.

Ja mam miłorzęba koło róży i nic mu nie jest. Róże dokarmiam i rośnie, dokładnie Sympathie.

To dobra informacja dla Oliwki
07_Rene 10:50, 28 lut 2017

Ostatnio spotkałam się z informację, że róż angielskich można zupełnie nie przycinać? Co o tym myślisz?
Nie wiem jak przyciąć Jude t.O? Strasznie jakaś mizerna jest i właśnie zastanawiam się czy aby jej nie ciachnąć mocniej dla lepszego krzewienia.
Anda 11:52, 28 lut 2017

07_Rene napisał(a)
Ostatnio spotkałam się z informację, że róż angielskich można zupełnie nie przycinać? Co o tym myślisz?
Nie wiem jak przyciąć Jude t.O? Strasznie jakaś mizerna jest i właśnie zastanawiam się czy aby jej nie ciachnąć mocniej dla lepszego krzewienia.

Mysle, ze jesli angielek sie nie bedzie przycinac, to bardzo duze beda. I tak na chlopski rozum beda miec pewnie duzo kwiatow, ale mniejszych i tylko na koncowkach pedow. Pewnie zalezy to tez jeszcze, jakich "rodzicow" mialy. Nie wiem. Ja swoje dalej bede przycinac

Co do Jude, to wlasnie zeszlej wiosny ja mocniej ciachlam w celu lepszego krzewienia, bo taka mizerna byla i sie na mnie za to obrazila. Zakwitla najpozniej ze wszystkich moich roz. W tym roku ciachne ja mniej
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies