Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

abiko 12:07, 01 mar 2017

Anda napisał(a)

Nic kompletnie? Nawet korzonka nie puscila?

Nie.. a jak sadziłam do ziemi, tak po prostu to bez problemu. No.. widać ja tak nie umiem albo coś źle zrobiłam Sama jestem ciekawa czy się uda
12:08, 01 mar 2017
dzięki Andziu...coś czuję że jesienią nowa pnąca róża u mnie zagości

a co do gąsienic w bukszpanach ....to było by mi smutno jakby mi zezarły gadziny moje ludwiczki echhh nie dopuszczam do siebie takich myśli

Anda 12:19, 01 mar 2017

abiko napisał(a)

Nie.. a jak sadziłam do ziemi, tak po prostu to bez problemu. No.. widać ja tak nie umiem albo coś źle zrobiłam Sama jestem ciekawa czy się uda

Mysle, ze jak Ci sie je udaje ukorzeniac w ziemi, to nie potrzebujesz zadnego kartofla. Kartofel ma pomagac w ukorzenianiu, jesli w ziemi sie nie uda. Tobie to niepotrzebne
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 12:21, 01 mar 2017

eee_taam napisał(a)
dzięki Andziu...coś czuję że jesienią nowa pnąca róża u mnie zagości

a co do gąsienic w bukszpanach ....to było by mi smutno jakby mi zezarły gadziny moje ludwiczki echhh nie dopuszczam do siebie takich myśli

No chyba Jasmina nie podbila Twojego serca Ale moze jeszcze latem pokaze na co ja stac

Na poczwarki uwazaj. U Ciebie caly ogrod by zmienil swoje oblicze.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Milka 12:24, 01 mar 2017

Anda napisał(a)

Jak forsycje zakwitna i bede ciela roze, to chce tez skrocic korzenie Abrahama Darby. Ciekawam, jakie on ma korzenie. W donicy dalej musi zostac i zeby go troche ograniczyc, musi isc do fryzjera calosciowego

Zdawaj relacje na bierzaco jak cos zauwazysz u tych ukorzenianych roz. Jestem mega ciekawa, jak wyjdzie to ukorzenianie w ziemniaku

Sama jestem ciekawa czy coś wyjdzie, normalnie to mi się udało z Laguną o jakich gąsienicach mówicie w buksach?
Anda 12:29, 01 mar 2017

Milka napisał(a)

Sama jestem ciekawa czy coś wyjdzie, normalnie to mi się udało z Laguną o jakich gąsienicach mówicie w buksach?

Na stronie 779 w moim wątku Kasia Katel podała link.
Basilikum 12:37, 01 mar 2017

czytam i czytam i w glowie sobie ciekawostki notuje. Powinnam na papierze raczej hmmm
Makao_J 14:23, 01 mar 2017

Do zapamiętania : róże ciąć jak zakwitnie forsycja i uważać na pożeraczy bukszpanów
kasja83 17:45, 01 mar 2017

To bukszpany są w kręgu zainteresowana jakichś żarłaczy?Ja myślałam, że choroby grzybowe tylko...
oliwka 17:46, 01 mar 2017

Ewa mam jeszcze pytanie o te moja Marietherese. Jak przygotować dół w donicy już czytałam zamówiłam róże z gołym korzeniem, mają przyjść ok. 15 marca. Powiedz mi tylko czy mam je jakos przyciac przed sadzeniem (korzenie i krzaczek) ?