Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 11:34, 01 mar 2017

Kawa napisał(a)
ech ty moja znawczyni różana

Kami
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 11:37, 01 mar 2017

Milka napisał(a)
Ewo, szarpię się z różą w donicy, nie mogę jej za cholerę wyciągnąć, a juz zaraz muszę na jej miejsce dac pęcherznice, czy jak skrócę korzenie, przeżyje? do gruntu ma iść

Jak najbardziej powinnaś jej skrócić korzenie, to je pobudzi do wzrostu Tylko nie za krótko Górę też trzeba porządnie przyciąć, jak róże z gołym korzeniem. Możesz ją przed sadzeniem wymoczyć w wiadrze z wodą z ukorzeniaczem.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Milka 11:52, 01 mar 2017

Dzięki, tak zrobię bo naprawdę poi tych 6 latach nie da się wyciągnąć
Acha i ukorzeniam róze, jedne tylko w ziemi inne w ziemniaku, Eden Rose i Charles Austin
07_Rene 11:53, 01 mar 2017

Anda napisał(a)

Uważaj, bo walka z tym szkodnikiem jest bardzo nierówna. Na początku gąsieniczki są małe i można je łatwo przoczyć, tym bardziej, że są w środku buksa.

Własnie czytałam, że nie ma na nie środka, więc zostaje profilaktyka, żeby nie obudzić się jak to mówią - z ręką w nocniku
Dobrze, że mam tylko kilka bukszpanów, jeden żywopłocik, więc dam radę

ps, I właśnie za to lubię do Ciebie zaglądać... Zawsze coś ciekawego, przydatnego na tapecie
abiko 11:53, 01 mar 2017

Ewa no to dałaś z tymi gąsienicami, a ja tyle bukszpanów mam. No trzeba patrzeć.
Milka ja walczyłam z różą z donicy na jesieni, tylko trochę jej skróciłam korzenie, dostała za to duuuży dół Ale prawie donicę rozbiłam tak siedziała choć ją podlałam
Anda 12:00, 01 mar 2017

Milka napisał(a)
Dzięki, tak zrobię bo naprawdę poi tych 6 latach nie da się wyciągnąć
Acha i ukorzeniam róze, jedne tylko w ziemi inne w ziemniaku, Eden Rose i Charles Austin

Jak forsycje zakwitna i bede ciela roze, to chce tez skrocic korzenie Abrahama Darby. Ciekawam, jakie on ma korzenie. W donicy dalej musi zostac i zeby go troche ograniczyc, musi isc do fryzjera calosciowego

Zdawaj relacje na bierzaco jak cos zauwazysz u tych ukorzenianych roz. Jestem mega ciekawa, jak wyjdzie to ukorzenianie w ziemniaku
abiko 12:01, 01 mar 2017

Ja próbowałam tak ukorzenić i nic nie wyszło niestety
Anda 12:02, 01 mar 2017

07_Rene napisał(a)

Własnie czytałam, że nie ma na nie środka, więc zostaje profilaktyka, żeby nie obudzić się jak to mówią - z ręką w nocniku
Dobrze, że mam tylko kilka bukszpanów, jeden żywopłocik, więc dam radę

ps, I właśnie za to lubię do Ciebie zaglądać... Zawsze coś ciekawego, przydatnego na tapecie

Ciesze sie, ze tu tyle osob u mnie takie ciekawe rzeczy pisze, ktore innym zagladajacym sie przydaja

Jesli masz odkurzacz zewnetrzny, to mozesz sprobowac te bukszpany odkurzac od srodka. Moze to cos pomoze. Tak teoretycznie gdybam, bo nie mam buksow.
Anda 12:05, 01 mar 2017

abiko napisał(a)
Ewa no to dałaś z tymi gąsienicami, a ja tyle bukszpanów mam. No trzeba patrzeć.
Milka ja walczyłam z różą z donicy na jesieni, tylko trochę jej skróciłam korzenie, dostała za to duuuży dół Ale prawie donicę rozbiłam tak siedziała choć ją podlałam

Napisalam o tych poczwarkach i chorobach grzybowych pod wplywem tej ksiazki po niemiecku, wiesz A Kasia Katel znalazla opis w necie, ze w PL tez juz sie zaczyna.

Roza sie bronila zaciekle, ale dalas rade i wygralas A jaka to roza takie piekne, mocne korzenie wypuscila?
Anda 12:05, 01 mar 2017

abiko napisał(a)
Ja próbowałam tak ukorzenić i nic nie wyszło niestety

Nic kompletnie? Nawet korzonka nie puscila?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies