Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z koniczynką

Ogród z koniczynką

Joku 19:09, 28 paź 2023

W tym lasku rosną jakieś grzyby?
Rumianka 22:09, 28 paź 2023

Joku napisał(a)
W tym lasku rosną jakieś grzyby?

W najbliższym sąsiedztwie grzyby nie rosną, ale trochę dalej już tak...
Basieksp 15:35, 29 paź 2023

Rumianka napisał(a)

Klony jednak mają tą kolorową moc Ale mi podoba się pomysł z tą paletą Masz na niej posadzone żurawki? fajnie to wygląda, podoba mi się
Rumianka 15:51, 29 paź 2023

Basiu, w palecie posadzone są truskawki zwisające, które też przebarwiają się o tej porze. Obok stał również stojak z 5 poziomami truskawek...ale ostatnia wichura wywaliła wszystko i rozwaliły się skrzynki z truskawkami, które zadołowałam na zimowe przechowanie do skrzyni warzywnej. Paleta nie przewróciła się i jest na miejscu.
Przed wuchurą było tak
Gruszka_na_w... 16:10, 29 paź 2023

Las tuż za ogrodzeniem to dla ogrodu przepiękny krajobraz zapożyczony. Jesienna odsłona ogrodu jest u Ciebie niezwykle urodziwa. Podziwiam Twoją pomysłowość w tworzeniu różnorodnych ozdób ogrodowych.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Rumianka 21:41, 29 paź 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Las tuż za ogrodzeniem to dla ogrodu przepiękny krajobraz zapożyczony. Jesienna odsłona ogrodu jest u Ciebie niezwykle urodziwa. Podziwiam Twoją pomysłowość w tworzeniu różnorodnych ozdób ogrodowych.

Dziękuję Haniu za miłe słowa, ale gdzież mojemu ogrodowi do Twojego,,,
gdzie mnogość roślin tworzy wspaniałą harmonię...Ale moje drzewa jeszcze młode, więc może w przyszłości też stworzą zgrane kompozycje...
zawitka 08:43, 31 paź 2023

Kolorów u Ciebie jak zawsze moc .Wszystko zadbane ekstra .Mam pytanie ---wypatrzyłam u ciebie kamień a na nim rojniki czy jest jakieś wyzłobienie w tym kamieniu??????

Rumianka 12:51, 31 paź 2023

Halinko, te kamienie z rojnikami (bo mam ich kilka) to najzwyklejsze głazy...jedne płaskie inne zaokrąglone...Rojniki kiedyś posadziłam na próbę na kamieniach, ale obawiałam się, że zimą wymarzną na nich...jednak okazało się, że rosną i nic im nie przeszkadza nawet w mroźne zimy...U mnie rojniki rosną wszędzie:
- w starej łopacie śniegowej,
- w starej szufladzie meblowej,
- w starym grillu,
- w starym durszlaku
- na pieńkach,
- na kamieniach,
- w czajniku,
- w przeróżnych koszyczkach,
- w różnych doniczkach
- w zardzewiałych puszkach,
- w półmisku,
- w skrzyneczce "prezentowej" po winie,
po prostu w czym się da...Lubimy się nawzajem i dlatego mam ich tyle wszędzie...
Kordina 19:36, 31 paź 2023

Rumianka napisał(a)

Na tym zdjęciu Twój ogród tak soczyście zielony, jak co najmniej miesiąc, dwa wcześniej
zawitka 07:51, 01 lis 2023

Wiem widziałam i się uśmiechałam mam suche miejsce i tez się z nimi chcę na dobre się zaprzyjażnić .Dzięki .

Górne zdjęcie ekstra.