Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z koniczynką

Ogród z koniczynką

Kordina 21:19, 03 mar 2024

Właśnie chciałam napisać, że przydałoby się jakieś 2 gary na płocik nadziać, zjeżdżam myszką niżej i są!
Magara 23:46, 03 mar 2024

Rumianko, dzięki za info o turzycach
Z sąsiadem - to nawet nie wiem jak skomentować......

A dodatkowe miejsce na warzywka - zawsze w cenie
mirkaka 06:08, 04 mar 2024

Tujki przycięte idealnie, takie strzeliste
Drogi współczuję, może jednak właściciel coś zrobi w tym miejscu, może wystarczy wywrotka żwiru lub gruzu, to wyraźne zagłębienie, cała reszta mieszkańców jest wyżej niż Wy. Ja mieszkam w Gdańsku, a moja droga dojazdowa też rozjeżdżona po budowie sąsiada, też nic ich to nie obchodzi, całą zimę jeździmy po błocie i wwozimy je go garażu, dopiero latem jest sucho.
Rumianka 12:52, 04 mar 2024

Basieksp napisał(a)
Takie płotki lubię też mam przy warzywniku płotek i jego resztki przy huśtawce śliczne masz te ciemierniki, takie inne, podobają mi się bardzo

Płotek zaaranżuję inaczej, bo to co na fotce, nie spodobało mi się.
Czekam na kwiaty tego ciemiernika, widziałam, że w necie taki zielonkawy kolor...fajny...
Rumianka 12:53, 04 mar 2024

Kordina napisał(a)
Właśnie chciałam napisać, że przydałoby się jakieś 2 gary na płocik nadziać, zjeżdżam myszką niżej i są!

Właśnie będę inaczej ozdabiać ten płotek, bo tak na szybko do zdjęcia zawiesiłam kanki...ale nie jest z tym dobrze...poprawię.
Rumianka 12:58, 04 mar 2024

Magara napisał(a)
Rumianko, dzięki za info o turzycach
Z sąsiadem - to nawet nie wiem jak skomentować......

A dodatkowe miejsce na warzywka - zawsze w cenie

Dwa lata temu, gdy eM mówił o skrzyniach warzywnych, to protestowałam. Jednakże szybko przekonałam się do jego pomysłu, gdy wyrosły ekologiczne warzywka...No i ten szczypiorek na zawołanie... Nawet namówiłam eMa w ubiegłym sezonie, by wykarczował śliwę rosnącą pośrodku, bo ani pożytku z niej nie było w postaci owoców, ani nie spełniała funkcji dekoracyjnej. Teraz połączyliśmy tę lukę i coś dodatkowego urośnie...
Rumianka 13:02, 04 mar 2024

mirkaka napisał(a)
Tujki przycięte idealnie, takie strzeliste
Drogi współczuję, może jednak właściciel coś zrobi w tym miejscu, może wystarczy wywrotka żwiru lub gruzu, to wyraźne zagłębienie, cała reszta mieszkańców jest wyżej niż Wy. Ja mieszkam w Gdańsku, a moja droga dojazdowa też rozjeżdżona po budowie sąsiada, też nic ich to nie obchodzi, całą zimę jeździmy po błocie i wwozimy je go garażu, dopiero latem jest sucho.

Tujki brabanty tniemy na "ołówki", by nie zacieniały kwiatom słonka...
Co do drogi, to wystapił ewenement, pierwszy taki w ciągu 18 lat ...Czekamy z utęsknieniem na słoneczną pogodę by obsuszyło to bajoro i znów będzie git. Pozdrawiam.
Ewa777 13:39, 04 mar 2024

Współczuję problemów wodno-drogowych.
Ale za to podziwiam wiosnę w ogrodzie. Masz sporo wiosennych kwiatków. Skrzynie już przygotowane na wysiewy - pięknie to wygląda.
Rumianka 13:44, 04 mar 2024

Ewcia, właśnie rozkwitły kolejne kwiatuszki...ale się ucieszyłam...

Rumianka 14:25, 06 mar 2024