Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z koniczynką

Ogród z koniczynką

Rumianka 21:46, 02 mar 2024

ciemierniki cuchnące od Grażynki (Gogo) nie mam jeszcze doświadczenia z nimi...

turzyca ever gold po zimie...niektóre kępy wygniły, a te co żyją są takie...
Rumianka 21:48, 02 mar 2024

Tujki brabanty przycięte...

Wawrzynek zapączkowany...
Margo2 23:52, 02 mar 2024

Jak to nie ma sie czym zachwycać.
O tej porze roku wszystkim się można zachwycać.
Każdy kwiatek i listek cieszy.
Pięknie przycięte tuje.
Muszę swoje szmaragdy przyciąć, ale na pewni nie będą takie szczupłe jak Twoje. Już sa za stare
Magara 00:01, 03 mar 2024

Rumianko, jak wodna sytuacja??? I jak droga???

I czy możesz przy okazji przypomnieć jakie to carexy na zdjęciach i jak szerokie mają listki? Czy one z tych drobnych???
Rumianka 13:33, 03 mar 2024

Margo2 napisał(a)
Jak to nie ma sie czym zachwycać.
O tej porze roku wszystkim się można zachwycać.
Każdy kwiatek i listek cieszy.
Pięknie przycięte tuje.
Muszę swoje szmaragdy przyciąć, ale na pewni nie będą takie szczupłe jak Twoje. Już sa za stare

Te przycięte tujki to brabanty, tniemy je co 2-3 lata i są bardzo gęste.
Rumianka 13:54, 03 mar 2024

Magara napisał(a)
Rumianko, jak wodna sytuacja??? I jak droga???

I czy możesz przy okazji przypomnieć jakie to carexy na zdjęciach i jak szerokie mają listki? Czy one z tych drobnych???

Sytuacja wodno - błotna nie zmieniła się... Jednakże zorientowaliśmy się skąd aż tyle wody, która zbiera się pod naszą bramą...Otóż widziałam jak sąsiad z następnego domu za nami, pompował wodę, która zbiera mu się w piwnicy. Wąż odprowadzający miał wystawiony na środek swojej działki, a poziom wody w tym czasie podnosił się na drodze, więc ewidentnie przyczyna tkwi w jego poczynaniach.
Najdziwniejsze jest to, że oni wściekają się najbardziej na zaistniałą sytuację związaną z wodą ("swoją" - którą sami pompują), no i rozjechanym błociszem...do którego przyczynili się też budowlańcy.
Oni mieszkają tam na stałe i dwoma samochodami przejeżdżają co najmniej 2 razy (do pracy i z pracy) + budowlańcy z ciężkim sprzętem. Ostatnio widoczne były ślady, że jakiś duży samochód zakopał się w tym błocie...
Wygląda na to, że dopóki woda gruntowa nie opadnie, to droga będzie wołać o pomstę do nieba...

Natomiast trawki to turzyce evergold, listki wąski jakieś 0,5 cm. w tym roku część wygniła...
Alija 14:18, 03 mar 2024

Elisko, do Ciebie też już wiosna zagląda i powoli się rozkręca. Pięknie Ci rosną ciemierniki cuchnące, mam jednego, ale jeszcze maleństwo.
Z tą sytuacją wodno-błotną to macie nieciekawie, ot życie, zawsze musi coś człowieka gryźć, żeby mu za dobrze nie było.
Rumianka 17:49, 03 mar 2024

Po usuniętej śliwie zostało miejsce między skrzyniami warzywnymi. Połączyliśmy je i powstało dodatkowe miejsce do obsadzenia warzywek. Jeszcze nie skończone...

Powstał mini płotek odgradzający warzywnik

mam takie 2 kaneczki (widzę, że trochę głupio wyglądają w takim układzie) i chyba udekoruję domkiem dla owadów
Rumianka 17:58, 03 mar 2024

Alija napisał(a)
Elisko, do Ciebie też już wiosna zagląda i powoli się rozkręca. Pięknie Ci rosną ciemierniki cuchnące, mam jednego, ale jeszcze maleństwo.
Z tą sytuacją wodno-błotną to macie nieciekawie, ot życie, zawsze musi coś człowieka gryźć, żeby mu za dobrze nie było.

Na kwiaty ciemiernika czekam bardzo, bo jeszcze nie kwitł...
a co do wody to masz rację...
Basieksp 19:38, 03 mar 2024

Takie płotki lubię też mam przy warzywniku płotek i jego resztki przy huśtawce śliczne masz te ciemierniki, takie inne, podobają mi się bardzo