Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z koniczynką

Ogród z koniczynką

Magara 23:03, 23 sty 2025

Rumianka napisał(a)
Kaszubski biegun zimna...

No coś w tym jest
U mnie podobnie, a jeszcze teraz dopaduje tego białego g.... "Domek w Karkonoszach" na całego

Elisko, szukajmy pozytywów. Czytałam dziś artykuł, że ma być wiosenna susza. Nie do końca wierzę w rzetelność "dziennikarzy" z tych najpopularniejszych portali "informacyjnych" ale akurat wizja o wiosennej suszy jest prawdopodobna.
Cieszmy się zatem, że nas ominie, bo śnieg, który i u Ciebie i u mnie teraz zalega, powinien jednak trochę glebę wspomóc
Nic mądrzejszego na pocieszenie siebie i Ciebie nie wymyślę
Rumianka 20:27, 24 sty 2025

Basieksp napisał(a)
Kurczę naprawdę dużo tego śniegu u nas akurat za oknem coś pruszy, wcale się nie cieszę, ja już naprawdę chcę wiosny.

Oj dużo, dużo tego śniegu Basiu i nic nie topnieje...Dzisiaj temperatura plusowa, ale nie ma to wpływu na zamrożone zwały...
Rumianka 20:29, 24 sty 2025

Miskantowo napisał(a)
Niesamowite!
U mnie widać gdzieniegdzie górkę sniegu ale to sterty powstałe przy odśnieżaniu i powolutku topnieja.
U Ciebie rzeczywiscie zima całą gębą.

Ta zimowa biel zadomowiła się na dobre w naszym rejonie i nie ma zamiaru jak na razie sobie pójść...
Rumianka 20:31, 24 sty 2025

LIDKA napisał(a)
Takiej zimy to nie pamiętam już.

Lidka, chcesz pojeździć na sankach? to przyjeżdżaj...u nas sporo górek i pagórków... do wyboru...
Rumianka 20:33, 24 sty 2025

Miskantowo napisał(a)

U mnie ostatnio tyle napadało w lutym 2021.
Pamiętam to dokładnie bo mieszkałam już w nowym domu. Od niecałych dwóch miesięcy, czyli praktycznie na placu budowlanym.
Od gminnej drogi mamy odcinek prywatnej dojazdowej.
Nie było jeszcze bramy i płotu, na szczęście jak się okazało.

U nas wtedy tez były ogromne zaspy, a zeby dojść od bramy do domu, to kopaliśmy tunele, serio...str 954, tam zamieściłam fotki z 2021r.
Rumianka 20:39, 24 sty 2025

Kordina napisał(a)

Budujące taka bezinteresowność zawsze mnie wzrusza ...

Fajnie, gdy znajdą się tacy, którym pomaganie nie sprawia trudności...
Rumianka 20:44, 24 sty 2025

Magara napisał(a)

No coś w tym jest
U mnie podobnie, a jeszcze teraz dopaduje tego białego g.... "Domek w Karkonoszach" na całego

Elisko, szukajmy pozytywów. Czytałam dziś artykuł, że ma być wiosenna susza. Nie do końca wierzę w rzetelność "dziennikarzy" z tych najpopularniejszych portali "informacyjnych" ale akurat wizja o wiosennej suszy jest prawdopodobna.
Cieszmy się zatem, że nas ominie, bo śnieg, który i u Ciebie i u mnie teraz zalega, powinien jednak trochę glebę wspomóc
Nic mądrzejszego na pocieszenie siebie i Ciebie nie wymyślę

Dzięki za słowa otuchy...u nas w dalszym ciągu bez zmian "śniegowych"...moje rodki takie biedniutkie przywalone śniegiem, który na dodatek zamarzł...nie wyciągam ich na siłę bo połamię...muszę czekać...może zapowiadany deszcz coś pomoże w tej sytuacji...
Joku 21:41, 24 sty 2025

U mnie już śnieg stopniał, pozostały niewielkie resztki. Aktualnie u mnie 5 st. na plusie. Pewnie dlatego tak słabo topnieje bo jest bardzo zmrożony.
MagdaLenka 21:51, 24 sty 2025

Obejrzałam sobie te archiwalne zimowe zdjęcia. Przepiękne! Też pamiętam zimę z 2010 roku. Na mieście przy przystankach autobusowych były powystawiane koksowniki. Na wsi z kolei - tam, gdzie nawiało śniegu z pola - zaspy miały po 1,5m wysokości. Wspominam to z rozrzewnieniem. Nie podobają mi się aktualne zmiany klimatyczne. Co prawda zima z 2021 obudziła we mnie nadzieję na powrót do pięknej przeszłości, ale ta nadzieja w bieżącym sezonie umiera...
Magara 23:21, 24 sty 2025

Rumianko, u nas dziś było trochę słońca, teraz jest na plusie, a zaraz w całej okolicy ma być na mocnym plusie Śnieg znika, powoli ale jednak
Zauważyłam, że u nas szybciej niż u sąsiadów, których nie ma w zimie - pewnie ogrzewany dom też trochę ciepła oddaje okolicy.
Ja też nic nie wyciągałam roślin na siłę, czekałam i czekam cierpliwie. Powoli stwierdzam, że większość krzewów dała radę, są połamane gałązki, ale muszę się z tym pogodzić. Sosen ogolonych nic nie uratuje, ale też muszę z tym żyć