Hej Agata

Dziękuję za odzew

Mam te rośliny, o których piszesz czyli bergenie, bodziszki i Ice dance. Silver scepter nie mam ale inne carexy biało paskowane mam.
Bluszcz już puściłam na świerki, tylko go jeszcze nie widać

Bergenie mam powtórzone grupami w trzech miejscach, pod dwoma świerkami, tylko małe jeszcze.
Przeglądam jeszcze inne zestawienia m in u Izy-Ursy, może coś mi jeszcze wpadnie w oko. Ja też sadzę na czuja, to mi chyba lepiej idzie niż planowanie na papierze

Zobaczę wiosną, jak to będzie wyglądać. I tak jest lepiej niż było, jak posiejemy jeszcze nowy trawnik i zrobimy kanciki, to rabaty będą bardziej wyeksponowane.
Myślę jeszcze nad dereniem rozłogowym Kelsei, hortensją Polestar, czymś zimozielonym i wyższą byliną na tył lub wyższym krzewem. Tu jest linia kroplująca za stożkami cisowymi i będzie pociągnięta dalej pod świerk, to rośliny dadzą radę.
Zaznaczyłam bergenie, mam jasno i ciemno różowe
Co do kontrastów...hmmm, może rozrzucę żółte kulki tawuły po innych rabatach, żeby nie były w kupie...nie wiem jeszcze. Odkładam to do wiosny. Jak popatrzę na żywo i coś mi się wykluje, to będę tetrisować
Na razie oglądam różne derenie, kaliny, zestawienia z zielonymi carexami i zielonym hakone jak u Izy.
Pozdrawiam noworocznie