Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

kasja83 19:58, 31 paź 2016

katel napisał(a)

No to dobrze, bo już myślałam że w umęczeniu wszystko odpuściłaś - walcz o każdy zawias . My też mamy mikro nad piekarnikiem (nigdzie więcej nie było miejsca) ale sprawdziłam maksymalną wysokość na jakiej może być przy moim wzroście i musiałam obniżyć dolne szafki żeby było wygodnie. Zwróć też uwagę na to, żeby Ci nie porobili wielu wąskich szafek zamiast kilku szerszych - to zwiększa koszty a nie poprawia wyglądu. Trzymam kciuki!
Jeszcze jedno - kosz na śmieci w wysokiej szufladzie pod zlewem - jak masz możliwość to sobie zrób, to wygodne rozwiązanie (zwykła szuflada, tyle że z wysokim frontem i do środka wstawiasz zwykłe wiadro lub kilka wiader, tylko prowadnice muszą być solidne. Dobra już kończę - dla mnie to temat rzeka i trudno mi się powstrzymać bo mam hopla na punkcie funkcjonalności .

Kasiu stolarz z polecenia i nie czuję, żeby chciał powciskać drogie rozwiązania.Generalnie gdzie się dało-mamy szuflady, z dolnych szafek tylko jedna jest normalnie otwierana.Pod zlewem-ma być właśnie taka wysoka szuflada na kosz.Wykonanie i używanie potem kuchni zweryfikuje,czy dobrze pomyślane jest
nawigatorka 20:58, 31 paź 2016

temat kosza popieram. ja wszystkie dolne safki mam z wysokim frontem i dopiero wewnatrz szufladu co by podziałów było jak naj mniej widocznych, także tę na kosz. i polecam wiadro czarne prostokądne z ikei. nie jakieś tam wymyslne z zamykaniem bo to nie ma seznsu. tylko zwykłe. najlepiej ustabilizowane już w szafce relingiem.
katel 20:58, 31 paź 2016

Szuflady są funkcjonalne
wrobelki 21:14, 31 paź 2016

kasja83 napisał(a)

Nooooo!To planujemy!Ale plany zdradzisz jeszcze przed sezonem 2017?

Oczywiście że zdradzę bo potrzebuje Waszych rad
tulucy 08:37, 01 lis 2016

Ja nawet jak mam front drzwiowy, to za nim są wysuwane kosze druciane... Zmieniłam z półek, bo pierwsza kuchnia była w wersji mega ekonomicznej. Potem sporo przerobiłam.
Madzenka 10:49, 01 lis 2016

Mam tylko dwie szafki dolne ze zwyklymi pólkamii, chyba tez je na wysuwane szulfady zamienie ze zwyklymi frontami. Szuflady ulatwiaja utrzymanie porzadku a ja jestem balaganiara
Mixtoorka 21:28, 01 lis 2016

cudownie temat dla mnie bardzo żywy . Mówcie, mówcie więcej bo w środę będę klepać projekt .

Kasieńko ale wyspy to szczerze zazdraszczam hihi extra
Kacha123 08:32, 02 lis 2016

Popieram szuflady - też mam wszędzie poniżej blatów szuflady, żeby starego grzbietu nie musieć zginać do szperania po półkach i pod zlewem także wysuwany kosz. Mam jeszcze dwie duże "wieże" z szufladami zamiast wysokich cargo i też jestem zadowolona. Bardzo polecam też do szafek narożnych kosz magic corner.
Ale Ci fajnie, to czekanie na nową kuchnię musi być ekscytujące
08:58, 02 lis 2016
czytam o szufladach podblatowych w kuchni....nie zamieniłabym moich szuflad na półki ...zrobiłam tylko klasyczną półkę pod zlewem i to nie było mądre...jak większość polecam szuflady

ale akurat kosz magic corner - wydałam znajomym wraz półką ...w moim pojęciu to były głupkowato wydane pieniądze poszliśmy w ten kosz bo większość znajomych miało takie rozwiązanie ...ale mnie ono zupełnie nie odpowiadało
Kacha123 09:08, 02 lis 2016

eee_taam napisał(a)
czytam o szufladach podblatowych w kuchni....nie zamieniłabym moich szuflad na półki ...zrobiłam tylko klasyczną półkę pod zlewem i to nie było mądre...jak większość polecam szuflady

ale akurat kosz magic corner - wydałam znajomym wraz półką ...w moim pojęciu to były głupkowato wydane pieniądze poszliśmy w ten kosz bo większość znajomych miało takie rozwiązanie ...ale mnie ono zupełnie nie odpowiadało

Justynko, wychodzi na to, że jestem głupkiem do kwadratu! Mam dwa takie kosze w obu narożnikach i uważam, że to idealne rozwiązanie z bardzo praktycznym wykorzystaniem powierzchni. Dodatkowo możliwość wysunięcia z szafki każdego kosza sprawia, że nie musisz do narożnej szafki nurkować. Dużo gorzej wypada nerka lemans.