Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Księżycowy...

Księżycowy...

Wendy79 17:58, 20 sty 2017

AgataP napisał(a)
Aga dzięki wielkie, powiedz mi do jednego dołka sadziłaś jedną sadzonkę cukinii czy np. 3 szt.
Wnioskując wystarczą dwie zielone i dwie żółte... czy za dużo?
Do podlewania mam już naszykowany baniak 1000 l pod rynną domku gosp. ponieważ jest na podwyższeniu liczę że da się podlewać wężem z niego Lub postawię im butelki plastikowe z dziurkami by się sączyło powolutku.
Oj będzie dużo eksperymentów w tym roku, sam jestem ciekawa co mi wyjdzie

Zawsze do dołka wkładam 3 nasionka (czy w domu, czy od razu do gruntu), a potem w zależności ile wyjdzie, pozbywam się delikatnie nadwyżki i pozostawiam jedną sadzonkę. To duże rośliny
Nas jest dwoje, z trzech sztuk wykarmiliśmy się spokojnie, obdarowywaliśmy od czasu do czasu moich rodziców i zrobiłam przetwory na zimę.
Podlewam tylko przy dużej suszy, nie wiem jednak jak w Twoich skrzyniach, bo ziemia w nich szybciej wysycha.
Wendy79 18:11, 20 sty 2017

AniMa napisał(a)
Jak tak chwalisz kabaczka to może i na ja się skuszę...cukinia będzie na 100%

Chwalę i polecam, siej Koniecznie nie pozwól mu "dorosnąć". Młode są pyszne i bez pestek. Duże kabaczki rosną w "banie", a ich skórka jest twardsza niż cukinii. Dla nas bardziej wyraźne w smaku. Pyszne z patelni na śniadanko , chrupię też na surowo.
Wendy79 19:42, 20 sty 2017

Maly_Bialy_Domek napisał(a)
Witam się u Ciebie Wendy

Witaj u mnie Basiu! Cieszę się, że wpadłaś Zaglądaj, będzie mi bardzo miło. Liczę na wymianę doświadczeń, bo widzę wiele wspólnych zamierzeń ogrodowych.
Wendy79 19:45, 20 sty 2017

Kamila, nie dość, żeś śliczna, to jeszcze zawsze coś miłego człowiekowi powiesz Widzimy się na Gardenii?
kamila66 20:43, 20 sty 2017

Wendy79 napisał(a)
Kamila, nie dość, żeś śliczna, to jeszcze zawsze coś miłego człowiekowi powiesz Widzimy się na Gardenii?

Aga znasz powiedzenie, "Cindy Crawford bez makijażu także nie wygląda jak Cindy Crawford. podpisała Cindy Crawford" mam problem z przyjmowaniem komplementów bo widzę się co dzień rano jak mnie Pan Bóg stworzył hehe
dziękuję bardzo jesteś bardzo miła
Na gardenii postaram się być, podobało mi się w tamtym roku. Mam nadzieję, że w tym także będzie ciekawie
aga_pe 11:16, 21 sty 2017

Wendy79 napisał(a)
Kolekcja się powiększa,

a tuż za progiem tak...

Agula, chętnie się podzielę białą odętką, jak będziesz zainteresowana
Milka 12:24, 21 sty 2017

Zima niby jeszcze jest, ale wiosnę juz czuć widzę, że zakupy poczynione, plany są
Z przyjemnością będę zaglądać
Wendy79 11:46, 22 sty 2017

Rozkokoszyłam się z książkami i katalogami i szukam sobie różanego prezentu imieninowego. I co tu wybrać?
kamila66 12:16, 22 sty 2017

Dziewczyny ostatnio podziwiają Lavender Ice https://www.ogrodowisko.pl/watek/6594-ogrodek-iwony-ii?page=565 U Ani w wątku też jest omawiana https://www.ogrodowisko.pl/watek/6425-anna-i-ogrod?page=451
Wendy79 12:21, 22 sty 2017

kamila66 napisał(a)
Dziewczyny ostatnio podziwiają Lavender Ice https://www.ogrodowisko.pl/watek/6594-ogrodek-iwony-ii?page=565 U Ani w wątku też jest omawiana https://www.ogrodowisko.pl/watek/6425-anna-i-ogrod?page=451

Mam, zakupiłam jesienią