Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Księżycowy...

Księżycowy...

Wendy79 11:23, 01 gru 2017

AgataP napisał(a)

Aga masz sprawdzoną fasolkę na suche ziarno? Widzę że przekrój przez warzywa olbrzymi, ja nawet nie zabrała się za plany na przyszły rok....

Oczywiście Jaśka, a z małych przez dwa lata miałam kolorowego Jimeneza, w tym roku szukam kolejnych: wzięłam fasolę zwykłą karłowa Borlotto. Sucha fasola jest dosyć droga, a nie ma to jak cudownie pachnący gar fasolki po bretońsku
AgataP 11:25, 01 gru 2017

Wendy79 napisał(a)

Oczywiście Jaśka, a z małych przez dwa lata miałam kolorowego Jimeneza, w tym roku szukam kolejnych: wzięłam fasolę zwykłą karłowa Borlotto. Sucha fasola jest dosyć droga, a nie ma to jak cudownie pachnący gar fasolki po bretońsku

no to właśnie w takim celu bym ją chciała szybka do odmrożenia więc u nas jak znalazł na wypadek "braku obiadu"
gobasia 12:08, 01 gru 2017

Wendy79 napisał(a)

Basiu, oczywiście o przerywanie mi chodziło

Z pomidorów na pewno Black Cherry - koktajlowy,już będzie trzeci sezon, czyli od początku ogrodu warzywnego, Malachitowa Szkatułka, Orange Russian, Black from Tula. Byś może Kmicic. Reszta do eksperymentów. Muszę się rozejrzeć po forum kto co jeszcze poleca. Ogólnie jednak nie mogę się doczekać, kiedy dorobię się jakiejś najmniejszej nawet szklarni.

oj tak szklarenka przy pomidorach to podstawa
Muszę sprawdzić te Twoje polecane odmiany,mam tylko malachitową

zostaną u mnie jeszcze Cudo ziemli,Ananas paradeiser i Bycze rogi

a z koktajlowych White Snow- wczesny i przepyszny oraz Malinowy kapturek i Mirabell

nie polecam Brandewine cherry -jak dla mnie nie smaczne,a których Ty nie polecasz?

poszukuję dobrej odmiany o dużych czerwonych owocach
Wendy79 13:22, 01 gru 2017

gobasia napisał(a)

zostaną u mnie jeszcze Cudo ziemli,Ananas paradeiser i Bycze rogi

a z koktajlowych White Snow- wczesny i przepyszny oraz Malinowy kapturek i Mirabell

nie polecam Brandewine cherry -jak dla mnie nie smaczne,a których Ty nie polecasz?

poszukuję dobrej odmiany o dużych czerwonych owocach

Mi zdecydowanie nie zasmakował Yellow Pear, dwa lata dawałam mu szansę, ale nie jest w moim guście. Widzę, że Malinowy Kapturek chwalisz i Ty, i AgataP. Jak znajdę nasiona, to spróbuję. O tym Ananasie też gdzieś już czytałam, że dobry...
eVka 15:13, 01 gru 2017

Wendy79 napisał(a)

Mi zdecydowanie nie zasmakował Yellow Pear, dwa lata dawałam mu szansę, ale nie jest w moim guście. Widzę, że Malinowy Kapturek chwalisz i Ty, i AgataP. Jak znajdę nasiona, to spróbuję. O tym Ananasie też gdzieś już czytałam, że dobry...

Ale czad, widzę, że wy znawczynie pomidorowe, moja mama sadzi malinówki ale jaka odmiana bladego pojęcia nie mam. W przyszłym roku ja przejmuję pałeczkę pomidorową, więc będę szukała odmian malonowych słodkich i miąszystych. Jakie polecacie?
ANKAg 07:01, 03 gru 2017

Heeeej! wpadlam sie przywitac z rana. spac nie moge, zywoplot z grabow mi sie sni! poczatki nerwicy chyba mam.
Dziekuje Ci za odwiedziny. Jestem zmotywowana do dzialania dzieki Wam, i waszym radom! nie moge sie doczekac wiosny. Teraz mamy czas na planowanie
Pozdrowienia o okol Lcy!
Wendy79 10:05, 04 gru 2017

Początek Adwentu przyniósł i do nas pierwszy śnieg...

Pszczelarnia 10:26, 04 gru 2017

Niektóre nazwy pomidorów brzmią jak język obcy. Mus się doszkolić - dosmaczyć w tym zakresie.

sylwia_slomc... 10:45, 04 gru 2017

Przyprószyło na biało Nas dzisiaj czeka ponowne odśnieżanie.
Wendy79 17:05, 04 gru 2017

Zamówiłam nasiona pomidorów. W przyszłym roku mam nadzieję skosztować:

1.Dark Galaxy,
2.Bycze Rogi,
3.Cudo Zemli,
4. Indigo Rose Blue,
5. Malachitowa Szkatułka,
6. Green Zebra,
7. Lima,
8. Orange Russian,
9. Snow White,
10. Orange Banana,