Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Księżycowy...

Księżycowy...

AniMa 08:13, 11 gru 2017

Szkoda magnolii...
Jeżeli nie masz tam przeciągu, to zostałabym przy magnolii
Pszczelarnia 10:26, 11 gru 2017

Ja bym spróbowała jeszcze raz z magnolią o ile nie jest tam wietrznie i na przeciągu.

EDIT: czytam do końca i widzę, że Ania pisze tak samo.
gobasia 10:38, 11 gru 2017

Wendy79 napisał(a)
Druga Niedziela Adwentu. Karmimy.

to u Ciebie tak zimowo? u mnie deszcz...
abiko 12:00, 11 gru 2017

Hmm magnolia jest nie powiem, sama mam taka małą pod oknem a mam mniej niż 4 m..ja posadziłabym tam wolno rosnącą choinę.. chyba jednak
Wendy79 18:46, 11 gru 2017

Hmmm, magnolia może to dobry pomysł,żeby dać jej tam jeszcze szansę. Muszę jakąś fajną, małą odmianę znaleźć...
Tymczasem siedzę w planach na przyszły sezon...

Anda 19:39, 11 gru 2017

Wow co za plany Organizacja to podstawa.

Obejrzałam i poczytałam co tam mądrzejsi juz napisali na temat rabaty i też się wypowiem Mimo, że taka mądra nie jestem wcale, ale co tam. Napisałaś, że masz już magnolie przy wjeździe i właśnie z tego względu nie powtarzałabym jej już pod oknem. Magnolie kwitną wiosną, więc mogłabyś posadzić tam coś kwitnącego później.
Tutaj https://www.ogrodowisko.pl/watek/8061-ogrod-ommertalhof-niedaleko-lindlar?page=3#post_2 Agata pytała o drzewo widoczne na zdjęciu. Właściciel odpowiedział, że jest to Koelreuteria paniculata. Może byłoby to również coś dla Ciebie.
Poza tym bardzo ładny jest m.in. bez czarny Black Lace (można go fajnie wyprowadzić na wielopniowe drzewko) oraz jablonki ozdobne i jarząby. Ładnie wygląda i późno kwitnie również Heptacodium miconioides. Nie imają go sie choroby a i owady rodzime go rownież na razie nie jedzą. Drzewo pochodzi z Chin, więc nasza fauna jeszcze się do niego nie przyzwyczaiła
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Gruszka_na_w... 20:12, 11 gru 2017

A mnie mydleniec przemarzł. Chciałam go mieć na zapłociu jako pożytek dla pszczół.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Wendy79 18:14, 12 gru 2017

Myślę też o dereniach. Zawsze marzył mi się kwiecisty, a tu taki znalazłam... Ale cena może być zaporowa...

https://www.futuregardens.pl/deren-eddie-s-white-wonder-cornus.html

lub taki...

https://www.futuregardens.pl/deren-rutgan-stellar-pink-cornus.html
polinka 18:27, 13 gru 2017

Ptaszki mają niezłą stołowkę u Ciebie
Macham Aguś!
Wendy79 18:15, 14 gru 2017

https://issuu.com/polskietowarzystworozane/docs/roze_calosc?e=31823294%25252F56374509

Polecam dla Miłośników Róż