Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Księżycowy...

Księżycowy...

sylwia_slomc... 08:41, 06 gru 2017

O pomidorkach to Gosia z "Ogród od nasionka ...z widokiem na Lanckoronę" duuuużo może powiedzieć, tyle odmian pomidorów co u niej to chyba u nikogo nie widziałam
gobasia 10:49, 06 gru 2017

pomidory prosto z krzaczka lubię najbardziej....zdecydowanie polecam Snow white Cherry....mialam i w gruncie i w szklarence
Wendy79 18:24, 06 gru 2017

mira napisał(a)
Zamawiałaś kiedyś nasiona MICROGREENS ?

Nie, ale widzę, że trochę jak nasiona na kiełki, a przynajmniej rośliny spożywa się w podobnej fazie.
Wendy79 18:26, 06 gru 2017

Anda napisał(a)
Widze ze przodujesz w zamawianiu nasionek Ja tez juz sie rozgladam za czyms do siania (swedza mnie juz paulchy) ale oczywiscie nie w takich slicznych ilosciach jak Ty
Ogrod piekny taki przypudrowany

Och, oczami wyobrazni widzę jego bardziej dorosłą formę i myślę, że mogłoby być fajnie. Marzeniem jednak jest taki ogród, w takim miejscu https://tvnmeteo.tvn24.pl/magazyny/maja-w-ogrodzie,13/odcinki-online,1,1,1,0/ogrod-stylizowany-na-dawne-gospodarstwo-rolne-odc-451,800321.html
http://pracowniasztukiogrodowej.pl/produkty/ogrod-stylizowany-na-stare-gospodarstwo-okolice-bytowa/
Wendy79 18:27, 06 gru 2017

gobasia napisał(a)
pomidory prosto z krzaczka lubię najbardziej....zdecydowanie polecam Snow white Cherry....mialam i w gruncie i w szklarence

Zamówiłam, będę kosztować, mam nadzieję, latem...
Wendy79 18:28, 06 gru 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
O pomidorkach to Gosia z "Ogród od nasionka ...z widokiem na Lanckoronę" duuuużo może powiedzieć, tyle odmian pomidorów co u niej to chyba u nikogo nie widziałam

Zgadza się, niektóre odmiany są u mnie własnie dzięki Gosi
Wendy79 18:29, 06 gru 2017

Zagajanka napisał(a)
Ja tyle miejsca jak ty oczywiscie nie mam, ograniczam się do jednej skrzynki na pomidory, ale też popełniłam w ślad za Tobą zamówienie pomidorowe na:
WINTAGE VINE
AMETHYST JEWEL
GREEN ZEBRA ZIELONY
CHERRY BLACK
ORANGE RUSSIAN

Kurczę, aż ślinka mi pociekła na myśl o tych wszystkich cudownie aromatycznych nagrzanych słoneczkiem pomidorkach... Ze śmietaną... z solą i czarnym pieprzem... mniam

Ciekawa jestem tych dwóch odmian, których nie mam. Koniecznie musimy się wymienić uwagami
Brzozowadzie... 15:23, 07 gru 2017

Cześć Agnieszko! Już trzeci dzień czytam Twoją historię Melduję zakończenie lektury, od teraz będę na bieżąco! Jesteś niesamowicie pracowitym człowiekiem, który wie, czego chce i to, co od Niego zależy, zmienia w złoto! Podziwiam Twój ogród i Twój ogrom pracy i serca, które w niego wkładasz. Pozdrawiam ciepło! Będę stale zaglądać
Wendy79 17:52, 07 gru 2017

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Cześć Agnieszko! Już trzeci dzień czytam Twoją historię Melduję zakończenie lektury, od teraz będę na bieżąco! Jesteś niesamowicie pracowitym człowiekiem, który wie, czego chce i to, co od Niego zależy, zmienia w złoto! Podziwiam Twój ogród i Twój ogrom pracy i serca, które w niego wkładasz. Pozdrawiam ciepło! Będę stale zaglądać

Dziękuję... Zatkało mnie, więc chyba niczego innego nie wykrztuszę...Dobre słowo może skrzydeł dodawać
Wendy79 17:57, 07 gru 2017

Szukam wyjątkowego drzewa/drzewka na rabatę przy wejściu, domu. Nie może być duże, musi dobrze czuć się na stanowisku półcienistym ( strona wschodnia), mogłoby się dogadywać z hortensjami, które z chęcią bym tam widziała. Myślałam o jakiejś formie wielopniowej lub jakieś penduli, ale jestem otwarta na wszystkie propozycje.