Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Księżycowy...

Księżycowy...

Wendy79 08:41, 13 lip 2016

Wczoraj tak leniuchowałam, że przycięłam większość bukszpanów, całą lawendę, wycięłam przekwitłe kwiatostany róż, wyplewiłam bylinową i wsadziłam nowości.
Wendy79 08:46, 13 lip 2016

Dzisiaj musowo resztę rozsad muszę poczynić,bo w piątek wyjeżdżam na weekend. Zastanawiam się jak przygotować im podobne miejsce jak w szkółkach mają. Chyba wykopię lekko obniżoną rabatę, a na górę na palikach tkanina cieniująca...
Wendy79 11:20, 13 lip 2016

Dzisiejszy dzień u mnie to jednak będzie chyba należał do Pana Ogórka... Kończę z kiszeniem powoli, przerzucam się na sałatki. Po powrocie zaczaję się jeszcze na korniszony, bo na urlopie mam nadzieję upolować małe zgrabne

Makusia 13:28, 13 lip 2016

Ogórkowo
Śliczne, zielone skarby- ależ apetycznie wyglądają i z własnego ogrodu.
Gruszka_na_w... 14:31, 13 lip 2016

U mnie dopiero pierwszy słoiczek ogórków się zrobił. Piękne masz zbiory.
Zrobiłam dzisiaj fotki tego muru. Wklejam u Ciebie.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Wendy79 18:00, 13 lip 2016

Wjazd w szerszej perspektywie, z widoczną, ciężką pracą rąk mego M.

i coś, co można byłoby nazwać rysunkiem poglądowym

AgataP 13:02, 14 lip 2016

Wendy79 napisał(a)
Wjazd w szerszej perspektywie, z widoczną, ciężką pracą rąk mego M.

i coś, co można byłoby nazwać rysunkiem poglądowym

Aga no bardzo fajnie to wymyśliłaś, czyli po prawej grab, a dereń idzie na lewo? Tam chcesz też brzózki? Grab też w oddzieleniu sadu od bylinówki...będzie pięknie. W zasadzie to wszystko wymyśliłaś tylko wykonać.
Powiedz, a nasadzenia bylinowe chcesz zrobić powtarzalne, takie same po 3x za grabem?
Makusia 13:16, 14 lip 2016

Zazdraszczam każdemu, kto wie, czego chcę i ma wizję własnego ogrodu, nawet jeśli tylko w głowie...a jak ma też na papierze, to już w ogóle full zazdraszczam
kaz742011 23:17, 15 lip 2016

Makusia napisał(a)
Zazdraszczam każdemu, kto wie, czego chcę i ma wizję własnego ogrodu, nawet jeśli tylko w głowie...a jak ma też na papierze, to już w ogóle full zazdraszczam

Mam tak samo.
kamila66 23:30, 15 lip 2016

Jak jest ładna drewutnia będzie wszędzie wyglądać ładnie, chodź na końcu wjazdu bym jej nie robiła. może trochę dalej. Dzisiaj, czytałam wypowiedź Danusi na temat powstającego ogrodu, pisała że zanim zrobimy plan rabat powinniśmy określić elementy architektury i funkcje ogrodu