Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród, mydło i powidło.

Ogród, mydło i powidło.

KasiaWB 19:11, 30 mar 2017

Gocha napisał(a)
Kasiu i Kasiu WB ja kupowałam właśnie w L. w tamtym roku takie powojniki- było napisane Montana a zdjęcie kwiatów jasnoróżowych i białych i też myślałam że może rafi mi się Rubens a tu niestety kicha bo zaczął mi kwitnąć i to na fioletowo i to są te takie najzwyklejsze ciemnofioletowe silnie rosnące - takie ma Beatka na łuku przy wjeździe . Może Wy bedziecie miały więcej szczęścia

No to piękna wtopa... Nie mam złudzeń. Jak już napisałam, dajcie mi znać jak gdzieś traficie Rubensa
Buziaki!
agapant 19:21, 30 mar 2017

katel napisał(a)

Dziewczyny, czy to pustynnik? Zuzia mi tabliczki z podpisami powyciągała i nie jestem pewna gdzie co mam - dzieci są przesłodkie jak pomagają - a łubin w doniczce mi poprzebijała tabliczkami ale chyba odbija .

Kasia to na 100% pustynnik. Jaki kolor?
katel 21:17, 30 mar 2017

Marga napisał(a)
Ależ Ty masz krokusów! Śliczności. Moje już przekwitły

Moje bylinowe (te żółte) są już chwilkę a te fioetowe i białe to 3 dni temu się dopiero pojawiły.

KasiaWB napisał(a)

Dziękuję może się trafi, ale Gosia nie pozostawia złudzeń jak gdzieś spotkasz prawdziwego Rubensa to daj mi znać, najlepiej zadzwoń, to albo podjadę jak będę miała możliwość albo poproszę żebyś kupiła. Chyba najlepiej by było kupować kwitnącego chociaż jednym kwiatkiem, to przynajmniej będzie pewność, że to ten.
Ja tych powojników z L. zatem nie będę sadzić, poczekam na kwiatek.

Pozdrawiam!

Kasiu ja powojników górskich nie widziałam u nas poza dyskontami a tam bałam się kupować. Górskie mają inne liście i chyba potrafię je odróżnić od innych natomiast nie potrafię po liściach rozpoznać odmiany czyli czy to rubens czy np. Freda. Jak twój ma listki to wstaw zdjęcie, spróbujemy rozpoznać .

Gosiu dzięki za potwierdzenie , jest żółty , miał być kremowy - zadołowałam go w doniczce bo się wkurzyłam na ten kolor no ale chyba pójdzie w ziemię
Monia81 07:54, 31 mar 2017

Kasiu ale u Ciebie fajnie krokusikowo Mam pytanko może głupie, ale czy na metr szerokości jeden powojnik wystarczy, czy trzeba dać dwa?. Nie miałam powojników więc nie wiem,a mam tą kratownicę szeroką na 2,70 metra
Milka 11:27, 31 mar 2017

katel napisał(a)

Moje bylinowe (te żółte) są już chwilkę a te fioetowe i białe to 3 dni temu się dopiero pojawiły.

Kasiu ja powojników górskich nie widziałam u nas poza dyskontami a tam bałam się kupować. Górskie mają inne liście i chyba potrafię je odróżnić od innych natomiast nie potrafię po liściach rozpoznać odmiany czyli czy to rubens czy np. Freda. Jak twój ma listki to wstaw zdjęcie, spróbujemy rozpoznać .

Gosiu dzięki za potwierdzenie , jest żółty , miał być kremowy - zadołowałam go w doniczce bo się wkurzyłam na ten kolor no ale chyba pójdzie w ziemię

Freda i Rubens i inne, w ogóle liśćmi się nie różnią, mam kilka odmian, jedynie kwiatem, powiedziałabym intensywnością koloru i Mayleen pachnie
Milka 11:29, 31 mar 2017

Miał być mix kolorów z Obi a tu same żółte :-

mnie akurat ten kolor w tej donicy, bardzo się podoba
anabuko1 13:11, 31 mar 2017

Ja pustynnika nie mam. Co pisadzilam to mi nie wyszedł. Nic jeszcze w tym roku kupię i spróbuję ponownie.
Waw !!!Ależ dużo masz tych krokusikow.SUUPER wyglądają w takiej większej ilości.
AgataP 17:49, 01 kwi 2017

Kasia masz jakieś zdjęcia tej Moin Moin ??
katel 23:54, 01 kwi 2017

Monia81 napisał(a)
Kasiu ale u Ciebie fajnie krokusikowo Mam pytanko może głupie, ale czy na metr szerokości jeden powojnik wystarczy, czy trzeba dać dwa?. Nie miałam powojników więc nie wiem,a mam tą kratownicę szeroką na 2,70 metra

Pytanie bdb ja mam co ok.70 cm - moim zdaniem co metr to za dużo

Milka napisał(a)

Freda i Rubens i inne, w ogóle liśćmi się nie różnią, mam kilka odmian, jedynie kwiatem, powiedziałabym intensywnością koloru i Mayleen pachnie

No to juz wiem że się nie różnią, moje mają jeszcze maleńkie listki, zbyt małe żeby rozpoznawać

Milka napisał(a)

mnie akurat ten kolor w tej donicy, bardzo się podoba

Mi też się podobają ale nie lubie takich niespodzianek jak kupuję mix to wolę żeby był mix .

anabuko1 napisał(a)
Ja pustynnika nie mam. Co pisadzilam to mi nie wyszedł. Nic jeszcze w tym roku kupię i spróbuję ponownie.
Waw !!!Ależ dużo masz tych krokusikow.SUUPER wyglądają w takiej większej ilości.

Mojego kupiłam w donicy, było widać już kwiat tyle że jeszcze nierozwinięty.

AgataP napisał(a)
Kasia masz jakieś zdjęcia tej Moin Moin ??

Już szukam

rozark 10:16, 02 kwi 2017

brązowego nie widać, ile ma lat?