Kasiu z takiego zdjęcia trudno ustalić jaka to odmiana, a sprzedawana była bez oznaczenia odmiany. Nie licząc odmian zielonych, to wszystkie żółte mają jakieś mniejsze lub większe paseczki, smugi wzdłuż liści. Jedynie All Gold nie ma ich, liść jest żółty do limonkowego, zmienia odcień od środka do końca liścia, ale jest bez żadnych pasków i smug.
Kupiłaś bardzo ładną i rozrośniętą sadzonkę, dlatego masz szybki efekt. Szczególnie jak porównasz maj do października. W maju hakonechloa ma 1/3 swojej wysokości, bo dopiero zaczyna rosnąć

I stanowisko też podeszło trawce. Ale tu główna zasługa szybkiego wzrostu jest w sadzonce. Szkoda, że nie kupiłaś min. 3 takich i nie posadziłaś w szpalerku, byłoby super.... szczególnie, że tu im pasuje miejsce

Na forum widziałam że u Irenki tak szybko All Gold rośnie.... jest to możliwe, ale u mało kogo
Jak nie będę mieć już siły na zabawę w byliny to zrobię sobie wielką rabatę z hakonechloe
taką sobie zrobię .
Ale Ci zazdroszczę tych sadzonek.. piękne i po 10 zł

U nas takich i za tyle nie ma
Zaraz poszukam ile moja urosła przez 4 lata i u siebie pokażę... a może lepiej nie, bo zniechęcę wszystkich do niej.. za to inne rosną jak głupie i są gigantyczne, większe niż podają opisy
Część II /
Część I /
Wizytówka
/
Zlot-2014 /
Zlot-2012 Mózg to nie mydło; nie ubędzie go, gdy się go użyje.