Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gruszka_na_w... 23:25, 21 sie 2019

mira napisał(a)

No widzisz i już wiesz jakie to proste

zaraz zaraz , a może ja też tam gdzie tego cisa bym dałam dam oczar! o bo oczara nie mam bo się zawsze bałam wielkości ale niepotrzebnie

jaki to oczar pokaz jak kwitnie

To niestety jest jakaś szczepiona odmiana wirginijskiego. Kwitnie już w październiku.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Dorii 23:29, 21 sie 2019

Choć do emerytury mi daleko to chętnie bym przysiadła na ławeczce.

Wcześniej wzdychała do twoich ostnic a teraz zachwyciły mnie miskanta to zdaje się ML. Lubię ta lekkość i zwiewność traw, cudne są.

Przeglądając jeden z wątków przypomniało mi się że rozważałam dęba green pilar na przedogródek, cudnie wygląda jesienią.
April 08:16, 22 sie 2019

galgAsia napisał(a)

W Wojsławicach rośnie nad stawem, no i tam raczej nikt ich nie opatula . Ale to strefa 7a... No i w zagłębieniu terenu. Ponieważ kompletnie się nie znam to się wypowiem: chyba należałoby ją posadzić w zagłębieniu terenu, nad wodą, osłoniętą na maxa i opatulić
Dzień dobry, Jolu, witam się serdecznie i sorki, że trochę się rządzę w wątku Hani (Hania, mogę? czy już po łapach będzie?)

Cześć, wczoraj przeczytałam twój wątek. Ciekawa historia Choć powinnam to pewnie napisać u ciebie nie u Hani
Hortensję planuję w narożu wyniesionego na 40 tarasu, więc może jest szansa bo to niemal jak w zagłębieniu. Od góry przed przymrozkami kryć będzie ją wysoka sosna. Już kupiłam, nie wyrzucę przecież. Mam 50% szans. Uda się albo nie
April 08:22, 22 sie 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Aprilku, pałętamy się po tych samych ogrodowiskowych wątkach. Mam odczucie, że znam Ciebie i Twój ogród od dawna. Witam serdecznie!

Faktycznie często zauważam Twoje wpisy I choć ogród Twój znam dawno, to jakoś nigdy nie miałam śmiałości.
A że pamiętasz jakiekolwiek zdjęcia ode mnie to szacunek, bo rzadko coś wrzucam. Czasem Zana albo Ursa coś pokażą ode mnie. Teraz u Inki będziemy dumać nad jednym miejscem które wymaga nie tyle renowacji co totalnej przeróbki. Więc ewentualnie zapraszam do pomocy
KasiaBawaria 09:56, 22 sie 2019

Ta stipa to taka na zdjeciu duza czy w rzeczywistosci tez?
Kawa 10:25, 22 sie 2019

Haiu jak zwykle napasłam oczy pięknymi widokami
cudnie!!
przypadkowe połączenia masz prześliczne i wcale nie widać że przypadkowe
mrokasia 10:35, 22 sie 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Ach!!! Ach!!! Ach!!!
Nic więcej nie napiszę.

A, nie, napiszę - na tej emeryckiej ławeczce wśród hortek to bym się z przyjemnością wielką kawy napiła .
Pszczelarnia 10:40, 22 sie 2019

Haniu, jestem za korektą. Za oczara graba. Wyniesie ogród do góry w tym miejscu.

A dokąd oczar? Bo to piękny krzew - ja je lubię bardzo.
mikina34 12:54, 22 sie 2019

Haniu, uprzejmie donoszę, że żyję, podglądam Twój wątek, czasu brak na dyskusje, ale jestem na bieżąco U mnie biała gaura (odkrycie tego roku) kwitnie jak szalona i jest pięknie zwiewna, mam nadzieję, że przezimuje.
Postaram się niedługo zagościć w swoim wątku, jak tylko skończą się urlopy
Pszczelarnia 16:00, 22 sie 2019

April napisał(a)

Faktycznie często zauważam Twoje wpisy I choć ogród Twój znam dawno, to jakoś nigdy nie miałam śmiałości.
A że pamiętasz jakiekolwiek zdjęcia ode mnie to szacunek, bo rzadko coś wrzucam. Czasem Zana albo Ursa coś pokażą ode mnie. Teraz u Inki będziemy dumać nad jednym miejscem które wymaga nie tyle renowacji co totalnej przeróbki. Więc ewentualnie zapraszam do pomocy

Ja się wtrącę - Gruszko poprzyj - Aprilu prosimy o założenie wątku. Niedawno gdzieś gościnnie pytałam Cię, czy będziesz teraz u Danusi i nie mogę znaleźć gdzie.

Ogród Twój bogaty i relaksacyjny znamy bardzo pobieżnie (bobrze, że w ogóle) a tutaj szykują się dywagacje (drzewa), które uwielbiamy, przecież.