Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gruszka_na_w... 21:13, 21 cze 2025

Basieksp napisał(a)
Takie powroty są całkiem przyjemne Nawet z najbardziej udanego urlopu, fajnie jest, jak sie wraca do tak pięknego ogrodu napewno takie powroty są dużo łatwiejsze i przyjeniejsze

Z pewnością trudniej się wraca do mieszkania w centrum miasta z widokiem na połacie rozgrzanego betonu, ulicznym hałasem i spalinami. Posiadacze ogrodów są szczęściarzami.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Joku 21:22, 21 cze 2025

Dzwonki Poszarskiego też posiadam. Jak kwitną wyglądają obłędnie. Próbowałam sadzić je w różnych miejscach, początkowo myślałam że kierują się w słoneczną stronę i dlatego włażą na sąsiadów. Posadziłam inaczej, tak żeby słoneczka im nie brakowało. Nie poskutkowało, i tak wlazły na sąsiednie rośliny. Faktycznie jest tak jak piszesz że przyciąga je coś co może służyć za podporę.