Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gruszka_na_w... 21:18, 20 cze 2025

Najbardziej mnie cieszy bujność kwiecia na jednym z półksiężyców. Zakątek różano- bylinowy mieni się mnóstwem kolorów. Rośnie tu szałwia caradonna, róże Souvenir du dr Jamain, Mary Rose, perska róża Orienta Magnolia, kocimiętki, krwiściąg, Perovskia, bodziszek Rozanne. Moim sprzętem trudno tu zrobić dobre zdjęcie.

Po drugiej stronie trawiastej ścieżki jest nieco spokojniej.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 21:25, 20 cze 2025

Sporo dzisiaj zdjęć, ale tak dawno nie łaziłam po swoim ogrodzie, że palec sam naciskał spust migawki. Musicie mi wybaczyć.

Opalikowane pomidory.

Przetacznikowiec Blue Arrow.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 21:30, 20 cze 2025

Eden Rose i powojnik Jackmanii

stipa i szałwia okręgowa Purple rain

Marcin89 23:06, 20 cze 2025

Zdjęć takich rabat nigdy nie jest za dużo. Ja tam wybaczam Co tu dużo pisać: piękny, kolorowy, czerwcowy ogród

Ps. Od Lidki wiem, że jesteś wzorem do naśladowania, jeśli chodzi o terminy prac ogrodowych. Zatem świetnie trafiłem z dzisiejszym cięciem żywopłotu grabowego
Magara 23:07, 20 cze 2025

Do takie ogrodu wracać to sama przyjemność

Dzwonki poszarskiego mnie szczególnie zachwyciły, bo w tym roku zgapiłam od Mrokaśki i też mam

Kwiatostany czosnku - mam nadzieję, że zjedzone a nie, że zasiliły kompostownik?
LIDKA 23:12, 20 cze 2025

Pierwszy raz widziałam caradonne na żywo u koleżanki kilka dni temu. I choc moje szałwie też się udały to już rozumiem dlaczego budzi zachwyt.

Haniu przepięknie skomponowany ogród. Kolorowy, bujny, soczysty.
Udał Ci się cudnie.