Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gruszka_na_w... 08:12, 13 cze 2025

antracyt napisał(a)
Haniu, zaglądam regularnie po cichu, hosty mnie wybudziły z milczenia Wyjątkowo dorodne ! I bez śladów ślimaczych
U mnie część nosi ślady ostatnich przymrozków, ale większość, jak u Ciebie, korzysta z deszczowej pogody.

Te deszczowe dni z niewysoką temperatura wbrew pozorom korzystnie wpływają na stan roślin. Podziwiam na bieżąco Twoje rabatki.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 08:13, 13 cze 2025

TAR napisał(a)
Wszystko jest piekne i dorodne ale najwieksze wrazenie zrobila piwonia Bowl, zapisuje ja sobie do przyszlorocznego zakupu.

Będzie pani zadowolona.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 08:17, 13 cze 2025

Polon napisał(a)

A poza tym trzymam kciuki za pomyślny przebieg spraw ❤️❤️❤️

Dziękuję! Staram się nieco podładować akumulatorki.

mrokasia 08:18, 13 cze 2025

Oooo, urlop w pięknych okolicznościach przyrody. Miła odskocznia od codzienności i aktualnych smutków. Odpoczynku głowie i sercu życzę!
Gruszka_na_w... 10:53, 13 cze 2025

Iwonka napisał(a)

Szkoda, że wyjazd na Korfu odwołany, byłam ciekawa twoich wrażeń.
Trzymam kciuki za spokój życiowy i nowe planowanie.
Mnie się udało ponownie Kretę zobaczyć. Wiem, że to twoja sentymentalna wyspa. No piękna jest!!!

Co się odwlecze, to nie uciecze. Mam nadzieję, że uda się jeszcze zobaczyć Korfu.
Teraz wybraliśmy odmóżdżający wypad. Ważne było, żeby było odludnie i zacisznie.
Nie wiedziałam o istnieniu wyspy Thassos. Przyjemnie mnie zaskoczyła.

Gruszka_na_w... 10:55, 13 cze 2025

mrokasia napisał(a)
Oooo, urlop w pięknych okolicznościach przyrody. Miła odskocznia od codzienności i aktualnych smutków. Odpoczynku głowie i sercu życzę!

Dziękuję Kasiu. Dużo pływam. To mnie mocno relaksuje.
Judith 11:31, 13 cze 2025

Haniu, wspaniałe widoki . Dla mnie Grecja jest miejscem, gdzie inaczej funkcjonuję, myślę, postrzegam rzeczywistość. Świetny kierunek wybrałaś . Lazur wody, pyszne jedzenie, owoce, widoki. Życzę Ci dużo spokoju, na tyle dużo, byś sporo przywiozła ze sobą .
Magara 23:17, 13 cze 2025

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Nie wiedziałam o istnieniu wyspy Thassos.

Też nie wiedziałam
Ładuj bateryjki ile się da
Gruszka_na_w... 08:14, 14 cze 2025

Judith napisał(a)
Haniu, wspaniałe widoki . Dla mnie Grecja jest miejscem, gdzie inaczej funkcjonuję, myślę, postrzegam rzeczywistość. Świetny kierunek wybrałaś . Lazur wody, pyszne jedzenie, owoce, widoki. Życzę Ci dużo spokoju, na tyle dużo, byś sporo przywiozła ze sobą .

Egzotyczne wyjazdy raczej mnie nie pociągają. Bardzo lubię wypady do Grecji i Hiszpanii. Do Włoch też mnie nie ciągnie. Korzystam, ile mogę z dobrodziejstw regionalnego jedzenia. Wyspa z powodów naturalnych (wysokie góry w środku) jest kiepsko skomunikowana. Jest jedna droga wokół wyspy, ale tylko w północno-zachodniej części dostępna dla dużych pojazdów. Masowa turystyka skrzydeł tu nie rozwinie. Sporo jest dróżek wiodących przez "odludzia" do pojedynczych domostw.
Taką ruszyliśmy wczoraj. Cel: kolejna już łaźnia Afrodyty, czyli Giola. Droga dała nam nieźle w kość, bo różnica poziomów wynosiła czterokrotnie 100 m.

Żałowałam, że nie jestem młodsza, bo z przyjemnością popluskałabym się w tym oczku. Wyjście z niego wymaga jednak sporej siły ramion. Najodważniejsi skakali z wysokości ok. 10 m.

Gruszka_na_w... 08:20, 14 cze 2025

Magara napisał(a)

Też nie wiedziałam
Ładuj bateryjki ile się da

Ładuję. Widok kóz zawsze działa na mnie kojąco.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies