Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gruszka_na_w... 20:42, 24 kwi 2018

anbu napisał(a)

Że się wypowiem
Ja często - gęsto zapominałam o mieszaniu a gnojówka i tak się "zrobiła"

Jasne, że się zrobi. Mieszanie przyspiesza fermentację. zauważyłam też, że po odkryciu wiadra ta masa zielska wybrzusza się na górze i część jest ponad wodą. Mieszanie pomaga w równomiernym rozkładzie.

Ale tematy przy wtorku.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Figielka 20:47, 24 kwi 2018

Gruszko, czy możesz zajrzeć do mnie i ocenić moje wiśnie.
Gruszka_na_w... 21:00, 24 kwi 2018

Figielko,byłam.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
tulucy 21:05, 24 kwi 2018

Haniu pysznie ogród się prezentuje
paniprzyroda 21:07, 24 kwi 2018

Ja też u ciebie byłam. Parzydła pięknie wyglądają w tej fazie.
malgol 21:20, 24 kwi 2018

Witam się Haniu u Ciebie Makusia mnie do Ciebie przysłała, żeby zdolowac mnie Twoimi choinami jedellohami choin nie znalalzlam mimo, że dość daleko się cofnelam, ale I tak się zdolowalam...Twój ogrod wygląda teraz jak mój chyba w czerwcu! Pieknie masz! Kolorowo I soczyscie
Chętnie zobaczylabym te choiny jeszcze...
Wiolka5_7 21:21, 24 kwi 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Podejrzewam, że każdą z tych trzmielin da się formować. Trzmielinowe lizaki są chyba z tej mocno pstrokatej.

Bardzo lubię te tulipanki. Musze pamiętać, żeby każde sadzić w kępkach po kilka sztuk. W takiej wersji podobają mi się chyba najbardziej.

Też lubię te tulipanki u siebie

Mam obwódkę z żółtej trzmieliny i bardzo ją lubię i planuje kupić jeszcze na pniu

A poza tym to śliczną masz wiosnę w ogrodzie
Gruszka_na_w... 21:42, 24 kwi 2018

malgol napisał(a)
Witam się Haniu u Ciebie Makusia mnie do Ciebie przysłała, żeby zdolowac mnie Twoimi choinami jedellohami choin nie znalalzlam mimo, że dość daleko się cofnelam, ale I tak się zdolowalam...Twój ogrod wygląda teraz jak mój chyba w czerwcu! Pieknie masz! Kolorowo I soczyscie
Chętnie zobaczylabym te choiny jeszcze...

Malgol, witaj!

Rosną u mnie 4 Jeddelhy. Najstarsza od 4 lat, dwie od dwóch i jedna od roku.
Na zdjęciu rosną od najmłodszej na dole, dwie starsze w górnej części.

A to najstarszy egzemplarz

Gruszka_na_w... 21:46, 24 kwi 2018

Wiola, trzmieliny na pniu nie pasują do mojego ogrodu, ale sporo mam ich w wersji płożącej. Wcześnie ruszają, są zimozielone- same plusy.

Pani Przyrodo, ciesze się, że w natłoku zajęć znalazłaś czas.

Łucjo
Makusia 22:17, 24 kwi 2018

HAniu dziękuję bardzo za odpowiedź.
Korzystając z okazji-sadziłamm bób do doniczek w domu. Wysadziłam już na rabatę i zauważyłam mrówki... Wrrrr! Myślisz, że mogę psiknac mydłem potasowym, czy jednak coś innego będzie lepsze?